časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Výkonové zdroje pro zkušebny

BUBELA Power Electronics, s. r. o. | www.bubela.cz

Výkonové zdroje pro zkušebnyJde o statické výkonové zdroje určené pro širokou škálu použití ve zkušebnách elektrických strojů, napájení nestandardních zátěží nebo vytvoření atypické napájecí sítě. Jde o zakázkové řešení, respektující skutečné potřeby zákazníka a konkrétní aplikace.

Výstupní napětí může být jak střídavé se sinusovým průběhem, tak i stejnosměrné. Kombinované zdroje poskytují napětí obojího charakteru. Napěťové úrovně jsou standardně do 1 000 V, je však k dispozici i vysokonapěťové provedení až do 30 kV. Výkonové dimenzování lze zvolit od 1 kW až do 4 MW. Zdroje pracují na principu měniče frekvence se speciálním řízením, které umožňuje nezávislé řízení napětí a frekvence, režim proudové regulace, symetrizaci napětí, regulaci tvaru a mnoho dalších způsobů řízení.

Ve zkušebnách elektrických strojů se zdroje používají pro zkoušky naprázdno, nakrátko, zkoušky zvýšeným napětím, měření zatěžovacích a oteplovacích charakteristik apod. Ovládaní zdrojů je buď ruční pomocí vestavěného či přenosného ovládacího panelu, nebo vzdálené přes řídicí PC nebo PLC protokolem MODBUS TCP nebo RTU.


BUBELA Power Electronics, s. r. o., a Primetals Technologies Czech Republic, s. r. o.,
tel.: +420 602 285 981, 
e-mail: info@bubela.czwww.bubela.cz