časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Výjimečný vlak firmy Siemens, divize Automatizace a pohony (A&D)

|

číslo 3/2002

Inovace, technologie, projekty

Výjimečný vlak firmy Siemens, divize Automatizace a pohony (A&D)
Exider - svět zážitků na kolejích – 20. března v Praze na Nádraží Holešovice

Obr. 1.

Mobilní výstavou na kolejích dokazuje Siemens, divize Automatizace a pohony (A&D) svou kompetentnost dodavatele řešení pro průmyslové obory. Vlak s názvem „exider“ bude na cestě kolem světa celkem dva roky a zastaví se ve více než sto městech Evropy i Asie. Vlak „exider“ symbolizuje vysoký stupeň samostatnosti a výjimečnosti této akce společnosti Siemens, divize A&D. Vlak o celkové délce 300 metrů představuje ve 14 vagonech celé spektrum produktů divize A&D.

Vlak „exider“ prezentuje Siemens A&D novým způsobem. Znamená více než pouhý exponát na kolejích, jelikož jeho prostřednictvím předvede Siemens A&D svým zákazníkům techniku a trendy, stejně jako svou kompetentnost v řešeních pro všechny průmyslové obory, podle hesla „všechno z jedné ruky“.

Obr. 2.

Siemens – divize Automatizace a pohony (A&D) je předním světovým výrobcem v oboru elektrotechniky. Jeho nabídka sahá od standardních produktů pro výrobní a zpracovatelské obory, jako jsou elektroinstalace, přes systémová řešení, např. obráběcí stroje, až po průmyslová řešení spočívající v automatizaci celé výroby automobilů nebo chemického závodu. K tomu A&D nabízí softwarové nástroje pro informačně-technologické spojení mezi výrobou a řízením (vertikální IT-integrace).

Technická témata jsou tematicky propojena se světem zážitků na kolech. Návštěvníci tak mají možnost poznat fascinující moderní svět automatizace, do kterého se mohou aktivně zapojit. Sloganu „Future of Automation“ (budoucnost automatizace) odpovídá i technické vybavení vlaku, kde není problémem připojit se na internet a pracovat s exponáty v interaktivním dialogu.

Obr. 3.

V přední části vlaku „exider“ jsou umístěna jednotlivá oborová řešení, například pro farmaceutický, chemický a automobilový průmysl nebo pro strojírenství. V těchto prostorách budou návštěvníkům názorně ukázány výhody spolupráce se Siemens A&D.

Vlak „exider“ společnosti Siemens - divize A&D začíná svou cestu 20. března v Praze na Nádraží Holešovice. Během dvou let zastaví na velkých světových železničních stanicích, například na hlavním nádraží v Lipsku, Antverpách, Madridu nebo Pekingu. Celkem projede 70 evropskými městy v 22 zemích, 21 městy v Číně a jeho cesta na další kontinenty se již připravuje.

Je příznačné, že světová premiéra vlaku „exider“ se odehraje právě v České republice. Centrála firmy Siemens v Německu přikládá prvnímu příjezdu vlaku právě na český trh veliký význam.

Vlak „exider“ můžete navštívit v těchto městech:
Praha (20. 3. a 21. 3. 2002)
Plzeň (22. 3.)
Brno (25. 3.)
Pardubice (26. 3.)
Otrokovice (27. 3.)
Ostrava (28. 3.)

Další informace naleznete na adrese: www.siemens.cz/vlak nebo na tel. číslech: 02/33 03 12 34, 0720 9416 12 34 (Eurotel), 0603 643 12 34 (Radiomobil)