časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Videotelefon Beamer

|

číslo 6/2005

Videotelefon Beamer

Videotelefon Beamer je možné používat v kombinaci s libovolným domácím telefonem přes klasickou (analogovou) telefonní linku nebo s bezdrátovými audiokonferenčními přístroji (není třeba žádné speciální zapojení ani zařízení), a to při stejné ceně hovorného jako u klasického telefonu.

Obr. 1.

Obr. 1. Videotelefon Beamer od amerického výrobce Vialta

Beamer se zapojuje mezi analogový telefon a analogovou telefonní linku a je plně „průchozí“, tzn. že, pokud není momentálně používán, nijak neovlivňuje běžný telefonní provoz. Naopak lze během hovoru stiskem jediného tlačítka navázat obrazové spojení s účastníkem používajícím videotelefon na druhé straně. Navíc je možné během hovoru protistraně odeslat statický obrázek nebo vrátit zpět běžící obraz. Zařízení umožňuje uživatelské nastavování kvality a rychlosti obrazu, jasu displeje a přepínání mezí lokálním a vzdáleným obrazem.

Beamer je dodáván jako kompletní sada, tj. přístroj, napájecí zdroj, propojovací telefonní kabel a návod k obsluze.

Videotelefon Beamer od amerického výrobce, společnosti Vialta, si jako produkt pro své zákazníky vybrala také španělská telekomunikační společnost Telefonica, která operuje ve čtyřech desítkách zemí světa a nabízí i služby mobilních sítí. Telefonica je tak již třetím velkým evropským operátorem telekomunikačních služeb, který nabízí zmíněný videotelefon ve svých sítích.

Výhradním distributorem videotelefonu Beamer v České republice je pražská společnost Gesto Communications. Přístroj je prodáván v síti prodejců, včetně značkových prodejen Českého Telecomu – Telepoint a Telepoint Partner.

Další informace na adrese:

Gesto Communications
tel.: 271 735 344
e-mail: beamer@gestocomm.cz
www.gestocomm.cz, www.beamer.cz