časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Více než 5 600 produktů ETI pro software EPLAN

Daniel Zdeněk | ETI Elektroelement, s. r. o. | www.etielektroelement.cz

ETI neustále aktualizuje a doplňuje svou databázi produktů pro software EPLAN, což je perfektní řešení pro projektanty elektroinstalací v rezidenčních, komerčních, ale i průmyslových objektech. Tato databáze je dostupná přímo v EPLAN Data Portalu nebo je ke stažení ve formátech XML a EDZ na stránkách ETI v sekci podpora. Aktuálně je v databázi více než 5 600 produktů ETI a stále se rozšiřuje.

V první řadě je kompletně obsažena kategorie ASTI, zahrnující modulární přístroje (jističe od 0,5 do 125 A, proudové chrániče EFI-2 a EFI-4 a kombinované proudové chrániče KZS-1M, KZS--2M a KZS-4M). Dále databáze obsahuje sortiment pojistek – NH, D, D0 a C s charakteristikami gG, aM, gF a gTr, sortiment lištových i řadových pojistkových spodků a odpínačů. Nechybí ani kategorie ETICON (stykače a motorové spouštěče), Green Protect (sortiment ochranných zařízení pro fotovoltaiku a další obnovitelné zdroje), ETIBREAK (kompaktní výkonové jističe a vypínače), ETISWITCH (výkonové vypínače a přepínače) a ETIBOX (rozváděče).

Každý produkt má k dispozici seznam přidruženého příslušenství pouhým kliknutím myši. Uživatel tak nemusí vyhledávat dané příslušenství v katalogu a pohodlně si potřebné příslušenství přiřadí ze seznamu přímo v programu.

Produkty jsou v databázi EPLAN uspořádané do stromové struktury, podobně jako je tomu v katalogu, což uživateli usnadňuje výběr správných produktů a nabízí rychlou orientaci.

Databáze produktů ETI obsahuje 2D modely, díky čemuž uživatel získá přehlednou vizualizaci pro snazší návrh rozváděče a prezentaci klientovi.

Veškeré produktové informace jsou k dispozici v jedenácti jazycích: v angličtině, němčině, polštině, slovenštině, chorvatštině, slovinštině, češtině, rumunštině, maďarštině, ruštině a ukrajinštině.

Pro uživatele softwaru CAD má ETI i knihovnu produktů právě pro tyto programy. Knihovna obsahuje více než 12 000 produktů včetně obrázků a 2D modelů. Knihovna je kompatibilní s většinou programů CAD, jako např. AutoCAD, BricsCAD, ZWCAD, progeCAD a další. Lze ji stáhnout ze stránek ETI v sekci podpora i spolu s návodem na instalaci.

Uživatel si při výběru položky sám snadno zvolí, jak chce danou položku do projektu vložit, zda pouze jako schematickou značku, nebo 2D model. 2D modely umožňují znázornění a vizualizaci jednotlivých osazených zařízení. Schematické značky jsou v různých provedeních, podle preferencí uživatele. Knihovna taktéž umožňuje vypsat kompletní seznam materiálu použitého v projektu.

Obrázky č. 1 - 9 naleznete v galerii níže. ⇓