časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Veletrhy vodičů, kabelů a trubek

|

číslo 4/2006

Veletrhy vodičů, kabelů a trubek

Na výstavišti v Düsseldorfu se každý sudý rok souběžně pořádají dva světově nejvýznamnější veletrhy kovozpracujícího průmyslu, Wire a Tube, které jsou zaměřeny i na energetiku a elektrotechniku. Letos tomu tak bude ve dnech 24. až 28. dubna ve všech sedmnácti výstavních halách na celkové užitné ploše 80 464 m2 za účasti 1 693 vystavovatelů z 57 zemí. Tyto veletrhy budou doprovázeny přednáškami, firemními dny a nejrůznějšími prezentacemi.

Wire – mezinárodní odborný veletrh drátů, kabelů a světlovodů bude umístěn v halách 9 až 12, 15 až 17 na užitné výstavní ploše 49 660 m2. Zúčastní se jej 985 vystavovatelů. Výstavní nomenklatura je zaměřena na materiály, výrobní prostředky, technologie a hotové výrobky. Návštěvníkům se představí komplexní nabídka strojů na dráty, kabely a světlovodná vlákna, stroje na válcování, tvarování a úpravu povrchu drátů, na výrobu vodičů, kabelů a skleněných vláken, na spojování a svařování drátů i světlovodů. Světlovodné kabely ze skla nebo plastů jsou mnohdy vyráběny společně s měděnými vodiči. Uvedena budou také technická zařízení s inovativními procesy, jež slouží k výrobě drátů a k jejich úpravám, včetně strojů na výrobu kabelů a splétání lan. Doplní je stroje na výrobu pružin, různé tvářecí stroje, nástroje, související technologie, tváření a mazání, regulační, zkušební, měřicí systémy, manipulační prostředky a automatizační technika.

Tube – mezinárodní odborný veletrh trub a trubek bude zaujímat prostor v halách 1 až 8, 13 a 14 s užitnou výstavní plochou 30 804 m2 a se 708 vystavovateli. Vystavovatelé jsou vesměs výrobci a dodavatelé surovin, materiálů, hotových výrobků, strojů i technologií k výrobě kovových trub a trubek litím, tažením, válcováním, svařováním a tepelným zpracováním pro stavební konstrukce nebo např. pro nosné sloupy elektrických a trolejových vedení, rozvody vody ve vodárenství, teplé užitkové vody a páry v teplárenství, energetice, chemickém a potravinářském průmyslu. Další výrobky jsou z plastů, keramiky a skla. V nomenklatuře veletrhu je rovněž nářadí a technologické postupy, související zkušební, měřicí, regulační a automatizační technika, skladové hospodářství, manipulace s materiálem a výrobky, logistika, doprava aj.

Další informace o vystavovatelích a veletržních novinkách je možné nalézt na internetových adresách:

http://www.wire.de,
http://www.tube.de,
http://www.messe-duessel-dorf.de.

Katalogy a vstupenky (platí v Düsseldorfu jako volné jízdenky na MHD) za snížené ceny lze získat v předprodeji u zástupce veletržní správy pro ČR a SR na adrese:

Veletrhy Brno a. s.
Odbor zahraničního zastoupení
Mgr. Romana Šilhánková
Výstaviště 1, 647 00 Brno
tel.: 541 152 940
fax: 541 153 051
e-mail: r.silhankova@bvv.cz

(vc)