časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Veletrh v Hannoveru opět světový

|

číslo 3/2005

Veletrh v Hannoveru opět světový

Každoroční průmyslový veletrh Hannover Messe, který v dané oblasti patří k největším na světe, se bude letos konat ve dnech 11. až 15. dubna tradičně na ploše hannoverského výstaviště s užitnou výstavní plochou asi 200 000 m2 za účasti více než 6 000 vystavovatelů ze 60 zemí celého světa. Počet návštěvníků se odhaduje na 300 000.

Veletrh Hannover Messe 2005 je komplexně zaměřen na všechny technické oblasti, především na nové technologie budoucích průmyslových oborů, inovační postupy, inovované výrobky a průmyslovou automatizaci. Je rozdělen do jedenácti dílčích veletrhů, které jsou vzájemně tematicky sladěny, přičemž každý z nich představuje vrcholnou výstavní akci.

  • Interkama je nejvýznamnější a největší přehlídkou průmyslové automatizace v Evropě i ve světě. Zahrnuje celé spektrum automatizace spojitých technologických procesů.

  • Factory Automation je veletrh výrobní automatizace továren. Volně navazuje na veletrh Interkama a je zaměřen především na elektrotechnický a strojírenský průmysl.

  • Motion, Drive & Automation představuje mechanickou, pneumatickou, hydraulickou a elektrickou techniku pohonů, fluidní techniku, spalovací motory a valivá ložiska.

  • Digital Factory uvádí nové informační technologie a služby pro průmysl nespojité výroby. Vzájemně prezentuje mnohá řešení v oblasti softwaru a informačních technologií.

  • MicroTechnology je přední mezinárodní veletrh aplikované mikrosystémové techniky a nanotechnologií.

  • Research & Technology bude působištěm národních a mezinárodních výzkumných a vývojových pracovišť, ústavů i významných podniků s kompletním poradenstvím v oblasti zahajování činnosti, patentů, licencí a financování.

  • Energy je veletrh energetického hospodářství, energetiky, obnovitelných energií a energetických služeb.

  • ComVac je mezinárodní vedoucí veletrh pneumatické a vakuové techniky.

  • SurfaceTechnology a Powder Coating Europe je veletrh technologií povrchů. Budou zde představeny novinky z oblasti povrchových úprav výrobků a práškového lakování.

  • Subcontracting je mezinárodní veletrh subdodavatelských služeb a materiálů pro nejrůznější oblasti techniky a průmyslu.

  • Industrial Services & Equipment je nový mezinárodní odborný veletrh průmyslových služeb a zařízení.

Na veletrhu Hannover Messe 2005 bude oficiálním partnerem Ruská federace, která jako nejbohatší země světa na suroviny patří k regionům s největším potenciálem růstu. Německo-ruský hospodářský den zahájí společně se spolkovým kancléřem Gerhardem Schröderem také ruský prezident Vladimír Putin.

Za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu ČR bude mít oficiální účast také Česká republika. V podstatě na všech dílčích veletrzích se představí české firmy, kterých se má na užitné výstavní ploše 850 m2 zúčastnit celkem 45.

Podrobnější informace o veletrhu Hannover Messe 2005 i veletržním dění lze nalézt na internetových stránkách www.hannovermesse.de.

Zlevněné vstupenky a katalogy je možné zakoupit v předprodeji u výhradního zástupce společnosti Deutsche Messe AG, Hannover v ČR, na adrese:

Ing. Eva Václavíková
Myslbekova 7
169 00 Praha 6
tel./fax: 220 510 057 a 220 517 837
e-mail: info@hf-czechrepublic.com
http://www.hf-czechrepublic.com