časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Veletrh Light+Building 2010

|

První signály z veletrhu Light+Building 2010 jsou dobré: výstaviště je zcela vyprodáno. Na největším světovém fóru technických novinek v architektuře a projektování integrovaných systémů v budovách, konaném od 11. do 16. dubna 2010 ve Frankfurtu nad Mohanem, budou obchodníci a odborná veřejnost moci zhlédnout na celkové ploše 240 000 m2 poslední novinky z oblasti osvětlení, elektrotechniky a automatizace budov a domů. Vystavovatelé zde budou prezentovat nejnovější trendy a průkopnické projekty zaměřené na efektivní využívání energie, což je ústřední téma veletrhu. Tento nejvýznamnější veletrh architektury a techniky představí široký sortiment výrobků a služeb pro všechny zainteresované skupiny návštěvníků: architekty, techniky, projektanty, interiérové architekty a designéry, ale i instalační techniky, velkoobchodníky, maloobchodníky a výrobce.
 
Podle slov Dr. Michaela Peterse, člena představenstva společnosti Messe Frankfurt, je Light+Building jediný veletrh na světě, který nabízí nejmodernější techniku, jež integruje osvětlení, elektrotechniku a automatizaci budov a domácností. A právě tato mezioborová koncepce je základem úspěchu veletrhu Light+Building již od jeho prvního konání v roce 2000.
 
Na veletrhu Light+Building je nově uspořádán segment elektrického inženýrství – je umístěn do haly č. 8 a do nové haly č. 11. Díky této nové výstavní hale se návštěvníci budou lépe orientovat v nepřeberném množství exponátů – sortiment zahrnuje kabely a vodiče, spínače a elektrické instalace a informační a komunikační techniku. Hlavním bodem zájmu budou jistě energeticky úsporná systémová řešení pro budovy a elektronické instalace, elektrické rozvody a síťové technologie, ale i designová elektrická zařízení. Celé spektrum elektrotechnických systémů pro budovy bude předvádět asi 450 vystavovatelů. V oblasti elektrotechniky, zejména automatizovaných systémů pro budovy, je Light+Building nejvýznamnější platformou pro projektování inteligentních systémů řízení budov.
 
Všechny tři oblasti vystavované na veletrhu Light+Building vykazují značný potenciál pro šetření energií. Tento potenciál pomáhají využít systémová řešení, která jsou na tomto nejvýznamnějším integrujícím veletrhu podporována. Návštěvníci zde jediným pohledem obsáhnou vše, co se týká zeleného bydlení (tj. projektování ekologických stavebních technologií). Nejsou to jen vize, ale skutečné technologie a projekty pro okamžité použití.
 
Minulý ročník veletrhu Light+Building 2008 dosáhl rekordního počtu návštěvníků v dějinách výstavnictví: 167 000 zájemců si prohlédlo exponáty od 2 173 vystavovatelů.
 

Další informace lze nalézt na: http://www.light-building.com