časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Veletrh Hannover Messe 2003

|

číslo 3/2003

trh, obchod, podnikání

Veletrh Hannover Messe 2003

Průmyslového veletrhu Hannover Messe 2003, který se bude konat ve dnech 7. až 12. 4. 2003 se zúčastní 6 950 vystavovatelů ze 70 zemí. Jejich expozice budou umístěny ve 27 halách na ploše 242 000 m2 a budou rozděleny do osmi samostatných odborných veletrhů:

Veletrh výrobní automatizace továren Factory Automation je pro průmysl, především strojírenský a elektrotechnický, rozhodujícím činitelem rozvoje do budoucna. Představí automatizaci a robotizaci, obzvláště u malých strojů, výrobní manipulaci obrobků, zajímavá softwarová řešení pro zkracování operačních cyklů strojů, inteligentní systémy průmyslového zpracování obrazu, miniaturizaci nástrojů, elektrickou automatizační techniku, kamerové systémy pro zabezpečení budov a veřejných prostranství.

Veletrh mikrosystémové techniky MicroTechnology je zaměřen na aplikovanou techniku mikrosystémů, mikroaktory, nanotechniku, optické a laserové technologie, lékařskou přístrojovou techniku a další výrobky elektronických oborů, např. optické spínače, využívání optických vláken aj. Na tomto odborném veletrhu bude „Forum Micro Technology„ s programem pódiových diskusí a přednášek, na němž experti budou mimo jiné jednat o tzv. Roadmaps vedoucích ke střednědobému a dlouhodobému vývoji produktů technologie mikrosystémů.

Veletrh pohonů a fluidní techniky Motion, Drive & Automation se představí s mechanickou a elektrickou hnací technikou, lineární technikou, pneumatickými pohony, valivými ložisky a spalovacími motory.

Veletrh energetického hospodářství, energetiky a obnovitelných energií Energy je místem k získání informací o evropské budoucnosti výroby energie z různých zdrojů, hospodaření s energií a o energetických službách. Vývoj členských zemí EU a nově přistupujících zemí rozhodujícím způsobem závisí na jejich národní základně výroby elektrického proudu. Elektrárenské bloky jsou posilovány a dovybavovány technikou pro ochranu životního prostředí. Z českých firem se zúčastní Altman Domažlice, Mavel Benešov, SALTEK Praha, ZEZ Silko Vamberk a ZPA CZ Trutnov.

Veletrh techniky stlačeného vzduchu a vakuové technologie Compressed Air & Vacuum Technology představuje výrobu stlačeného vzduchu, skladování, vakuová zařízení, komponenty, provozní pomůcky, dílenská zařízení, údržbu, ruční elektrické a pneumatické nářadí, měřicí a kontrolní přístroje, spojovací a svařovací techniku, stříhání materiálu, zařízení a techniku pro dílny. Stlačený vzduch je v průmyslu po elektrickém proudu nejdůležitějším nosičem energie. Spektrum výrobků sahá od kompresorů všech provedení, přes veškerou úpravárenskou a kondenzační techniku po rozvod stlačeného vzduchu.

Veletrh pro vybavení provozů a nástroje Factory Equipment & Tools prezentuje metody, prostředky a technologie pro hospodárnost výroby, např. pro interní logistiku, skladové hospodářství, dopravu materiálu, likvidaci odpadu a mnohé jiné v provozní technice. U strojů a montážních prací se např. rozhoduje, zda mají být s mechanickým, elektrickým či pneumatickým pohonem. S rostoucím vlivem této techniky na hospodářský úspěch podniku roste i kvalifikace zaměstnanců.

Veletrh subdodávek a materiálů SubconTechnology sbližuje požadavky zákazníků na dodávky, např. odlitků, výkovků, výlisků, nejrůznějších kovových i nekovových dílců pro automobily, vozidla a stroje, na montážní podskupiny a skupiny, spojovací dílce, keramické a jiné součástky, nářadí, nástroje a formy.

Veletrh výzkumu a technologií Research & Technology bude působištěm především národních a mezinárodních výzkumných pracovišť, ústavů a výzkumných a vývojových oddělení firem. Budou zde prezentovány nejnovější práce konstrukce a technologie, např. z oblastí optických technologií, mikrosystémové techniky, nových materiálů, nanotechnologie, biotechnologie, energetiky a ekologie, dopravy, průmyslové automatizace, neurovědy, letecké a kosmické dopravy.

Za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu ČR se veletrhu zúčastní také 45 českých firem.

O veletrhu Hannover Messe 2003 a dalším dění na výstavišti lze získat podrobnější informace na internetových stránkách www.messe.de. Zlevněné vstupenky a katalogy je možné zakoupit v předprodeji u výhradního zástupce společnosti Deutsche Messe AG, Hannover v ČR, Ing. Eva Václavíková, Myslbekova 7, 169 00 Praha 6, tel./fax: 220 510 057 a 220 517 837, www.hf-czechrepublic.com, e-mail: info@hf-czechrepublic.com.

(vc)