časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Veletrh For Elektro s doprovodným programem

|

První ročník veletrhu elektrotechniky, osvětlovací techniky a zabezpečovacích systémů For Elektro, který se koná ve dnech 23. až 27. září v Pražském veletržním areálu Letňany, bude doprovázen také odborným program. Jednou z akcí tohoto programu bude i 5. ročník konference s mezinárodní účastí Inteligentní budovy a telekomunikace.
 
Konferenci, která se uskuteční v Konferenčním sále PVA Letňany 25. září, poskytli záštitu Martin Říman, ministr průmyslu a obchodu, a Václav Havlíček, rektor ČVUT v Praze. Konference navazuje na 4. ročník, jehož zdůrazněným tématem byla bezpečnost staveb, kdy ve spolupráci s Policií ČR byly připraveny prezentace na téma „Nová evropská norma k plánování městské výstavby a navrhování budov z pohledu prevence kriminality“ a „Kamerový systém jako součást prevence kriminality“. Letošní ročník bude více zaměřen na prezentaci automatického řízení budov. Přednášející promluví k možnostem, které nabízí oblast datové a hlasové komunikace, integrace řídicích systémů, optimalizace přizpůsobení řídicího systému a bezpečnost řídicích systémů, včetně řízení energetických zdrojů. Konference je určena stavebním inženýrům, technikům specialistům a architektům, developerským společnostem a investorům, telekomunikačním společnostem a zástupcům firem, které nabízejí produkty datové infrastruktury, programovatelné systémy integrovaného řízení, protipožární systémy, bezpečnostní systémy, regulační a monitorovací systémy progresivních energetických zdrojů, jakož i studentům stavebních fakult, elektrotechnických fakult a fakulty architektury.
 
5. ročník konference IBT, jako hlavní akce odborného doprovodného programu 19. mezinárodního veletrhu ARCH 2008 a souběžně probíhajícího veletrhu For Elektro, naváže na předchozí ročníky, které programově sledovaly rostoucí trend uplatnění informačních a komunikačních technologií v budovách. Zvýrazněným tématem letošního ročníku je automatické řízení budov.
 
„Hnací silou pro využití plně integrovaných systémů budov jsou jednak trvale rostoucí nároky na komfort, dále pak nutné úspory energií. Připočteme-li k tomu fakt, že většina lidí tráví v budovách různého typu přibližně 90 % svého života, úsilí o zlepšování vnitřního prostředí v obytných objektech je tedy přirozené. Proto je na místě otázka, čím má být „chytrý“ objekt vybaven, aby splňoval tyto rostoucí nároky,“ říká organizační garant akce Zdeněk Vacík. Další informace mohou zájemci získat na adrese:
 
ABF, a. s.
Mimoňská 645
190 00 Praha 9
tel.: 222 291 130, 222 891 130
fax: 225 291 198–9