časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Veletrh Aqua-Therm úspěšně pokračuje

|

číslo 11/2006

Veletrh Aqua-Therm úspěšně pokračuje

Na Výstavišti v Praze-Holešovicích se bude ve dnech 21. až 25. listopadu 2006 konat již třináctý mezinárodní odborný veletrh vytápění, ventilace, klimatizační, měřicí, regulační, sanitární a ekologické techniky Aqua-Therm International Praha 2006, určený pro odborníky i laickou veřejnost. Ve všech výstavních pavilonech, přídavných montovaných halách před Průmyslovým palácem i na volných plochách v celkovém rozsahu 28 860 m2 se představí vše nejnovější a nejlepší z oboru technických zařízení budov (TZB).

Veletrhy Aqua-Therm se konají v licenci pobočky mezinárodní organizace Reed Messe Wien v deseti evropských městech. U nás je pořádá pražská agentura Progres Partners Advertising, s. r. o., pod záštitou Ministerstva životního prostředí ČR, Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Hospodářské komory ČR, Hospodářské komory hl. m. Prahy a Hlavního města Prahy s odbornou garancí Svazu podnikatelů v oboru technických zařízení ČR, Asociace odborných velkoobchodů a Společnosti pro techniku prostředí.

Obr. 1.

Skladba veletrhu je zaměřena na zdroje tepla (včetně obnovitelných a alternativních), topidla a topná tělesa, rozvody tepla, přípravu teplé užitkové vody, potrubí a systémy, armatury, klimatizaci, větrání, chlazení, zdravotní techniku, měření a regulaci, zařízení pro výrobu elektrické energie, tepelnou izolaci, nářadí a pomůcky, montáže a servis, revize, projektování, poradenství a vzdělávání, dodavatele paliv a energie, služby atd.

Během uplynulých let se mezinárodní odborný veletrh Aqua-Therm Praha stal největší a nejprestižnější přehlídkou firem působících v oboru TZB. Pevně také zaujal místo v evropském veletržním kalendáři a stal se bránou umožňující výrobcům vstoupit na východoevropský trh. Důkazem je narůstající zájem o účast ze zahraničí a především rostoucí počet zahraničních návštěvníků. Nyní je nejen stěžejním veletrhem v oboru TZB v České republice, ale i největším veletrhem tohoto názvu v Evropě.

Loni měl veletrh celkovou plochu 22 860 m2, z toho užitnou 13 879 m2. Zúčastnilo se jej 438 přímých vystavovatelů ze sedmnácti zemí. Z ČR bylo 366 vystavovatelů na ploše 12 215 m2. Ze zahraničí měly v kolektivních expozicích Německo sedmnáct vystavovatelů, Itálie šestnáct a Turecko pět. Samostatně vystavovalo jedenáct firem ze Slovenska, sedm z Rakouska, čtyři z Polska, po dvou z Francie a Španělska a po jedné z Belgie, Dánska, Švédska, Maďarska, Chorvatska, Velké Británie, Číny a Koreje. V expozicích přímých vystavovatelů, především českých, bylo zastoupeno dalších 349 firem z osmnácti zemí. Veletrh si prohlédlo celkem 40 156 návštěvníků, z toho 29 233 odborníků a obchodníků. Z nich bylo 4 377 ze zahraničí (z 22 zemí).

Veletrh tak jednoznačně dokázal, že pražský Aqua-Therm je v České republice jedničkou mezi marketingovými akcemi oboru TZB a 98,2 % návštěvníků jej považuje za nejprestižnější akci v oboru v ČR. Z odborných návštěvníků bylo 66,7 % s rozhodovacími pravomocemi týkajícími se nákupů a investic. Každý pátý návštěvník strávil na veletrhu více než jeden den. Devadesát osm návštěvníků ze sta prohlásilo, že na veletrh přijde i v letošním roce.

Expozice veletrhu lze navštívit denně od 10 do 18 hodin, poslední den od 10 do 16 hodin. Během veletrhu je pořádán již tradičně odborný doprovodný program s každodenními semináři a konferencemi.

(vc)