časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Veletrh Achema 2006

|

číslo 2/2006

Veletrh Achema 2006
Světové fórum techniky a zařízení pro procesní výrobu

Ve Frankfurtu nad Mohanem se bude 15. až 19. května 2006 konat veletrh Achema 2006, jedna z nejvýznamnějších světových veletržních akcí v oboru techniky pro procesní výrobu. Veletrh Achema je místem, kde vystavovatelé tradičně představují svoje novinky a kde může návštěvník na jednom místě načerpat vědomosti o nejnovějších trendech a setkat se se zástupci všech nejvýznamnějších firem z celého světa. Letos se očekává asi 4 000 vystavovatelů a 200 000 návštěvníků. Na přibližně 140 000 m2 čisté výstavní plochy v deseti halách a na volné ploše se představí vystavovatelé z těchto oborů: výrobní zařízení pro procesní výrobu, měřicí, regulační a automatizační technika, laboratorní a analytická technika, čerpadla, kompresory, armatury, mechanické součásti procesních zařízení, tepelná technika, speciální technika pro farmaceutický průmysl, balicí technika, skladování a doprava chemických a farmaceutických surovin a výrobků, bezpečnostní systémy, zabezpečovací technika, technika pro zkoušení materiálů, biotechnologie, technika pro ochranu životního prostředí, výzkum a vývoj techniky pro procesní výrobu, odborná literatura a vzdělání v oboru.

Tlak na neustálé inovace a globalizace vyžadují od dodavatelů i uživatelů techniky a zařízení pro chemický, farmaceutický, kosmetický a potravinářský průmysl, pro tvorbu a ochranu životního prostředí, pro biotechnologie, zpracování surovin a ostatní obory, které patří pod tzv. procesní výrobu, aby neustále sledovali dění na světovém trhu. Právě veletrh Achema je pro ně z tohoto hlediska velmi významnou událostí a příležitostí nejen sledovat nejmodernější trendy, ale také se aktivně zapojit do nabídky inovací a novinek.

Průřezovými tématy veletrhu Achema budou technika pro ochranu životního prostředí a biotechnologie. Na tyto obory je v současné době kladen stále větší důraz. Každý třetí návštěvník minulého ročníku veletrhu uvedl techniku životního prostředí a biotechnologie mezi tématy svého zájmu.

Novým zdůrazněným tématem bude nabídka služeb pro procesní výrobu. Patří sem poradenství, technické a finanční konzultace, analýzy trhu a projektová činnost nebo také logistika chemikálií a surovin pro chemickou výrobu. Na významu stále nabývá i nabídka systémů pro řízení podniku (MES – Manufacturing Execution System) a dodavatelských řetězců (SCM – Supply Chain Management).

Součástí doprovodného programu je i kongres, kde mají zájemci možnost ještě hlouběji a podrobněji poznat novinky v oboru procesní výroby. Na kongresu bude předneseno přibližně 800 přednášek ohledně všech oborů procesní výroby: chemie, farmacie, biotechnologií, potravinářství atd. Z konkrétních témat lze namátkou jmenovat mikroreakční techniku, využití alternativních rozpouštědel, průmyslové využití biotechnologií, hospodárné využití surovin a energií nebo využití odpadů jako surovin. Z pohledu našich čtenářů bude jistě zajímavým tématem také využití řídicích a komunikačních funkcí integrovaných přímo ve výrobních zařízeních.

Další informace o veletrhu lze získat na webové adrese: http://www.achema.de

(převzato z časopisu AUTOMA)