časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Učebna SPŠE v Mohelnici

|

Začátkem prosince 2007 byla na Střední průmyslové škole elektrotechnické v Mohelnici slavnostně otevřena nová odborná učebna číslicové techniky a programovatelných logických automatů. Partnerem při výstavbě učebny byla společnost Siemens, která učebnu vybavila systémy Simatic S7-200, vývojovými programy Step 7 a dalšími komponentami.
 
„V současné době se v učebně věnujeme výuce základů programování techniky PLC. V další fázi se chceme zaměřit na řešení konkrétních úloh automatizační techniky. K tomuto účelu bychom rádi učebnu vybavili dalšími potřebnými zařízeními, jako jsou měniče frekvence, motory, čidla či akční členy. V plánu je rovněž vizualizace řešených úloh a její ovládání pomocí vizualizačního softwaru,“ uvedl ředitel školy Oldřich Klemš.
 
Učebna disponuje deseti pracovišti pro studenty a jedním pro učitele. Pracoviště jsou vybavena počítači s monitory LCD, systémy Simatic S7-200 a mikropočítačovými stavebnicemi. K systému jsou připojeny jednoduché výstupní periferie. K dispozici jsou dále rozšiřující moduly pro řízení motorů, připojení snímačů a řídicí systém (master) pro sběrnici AS-Interface. Učebnu budou využívat žáci vyšších ročníků střední školy. V případě zájmu firem působících v regionu nabídne škola možnost školení jejich zaměstnanců se zaměřením na problematiku techniky PLC.