časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Trvale udržitelná koncepce Sharp

|

Na letošním veletrhu Hannover Messe představila společnost Sharp vývojové trendy, studie a produkty přinášející úsporu energie a využívající energii bez emisí CO2.
 
V roce 2005 měly televize Sharp jako první ploché obrazovky a získaly EU ecolabel, speciální ekologické ocenění od Evropské komise. Současné prototypy televize LCD kombinují unikátní techniku LCD Sharp s jedinečným výkonem – jsou pouze 20 mm tenké s hodnotami kontrastu 100 000 : 1, se spotřebou 140 kW·h pro obrazovku 52".
 
Už v roce 1959 začal Sharp s výzkumem a vývojem na poli fotovoltaiky a již v roce 1963 odstartoval masovou výrobu solárních článků. Solární články od Sharpu byly poprvé využity na japonských majácích v roce 1966. Jejich další použití bylo na satelitech v roce 1976. Sharp odhalil potenciál solární energie už před půlstoletím a dnes to vypadá, že solární energie bude klíčovým faktorem na cestě ke společnosti s minimálními emisemi CO2. Společnost Sharp se proto snaží aktivně působit jako hlavní síla k intenzivnějšímu využívání fotovoltaiky. Koncepce společnosti Sharp ekologicky vyspělých měst předpokládá použití solárních článků v širokém spektru využití: pokrytí veškerého povrchu střech domů, fasád budov či pro dodávky energie pro osvětlení.

[Tiskové materiály Sharp.]