časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Trojice odborných technických veletrhů MACH, METAL, FINET 2003

|

číslo 3/2003

trh, obchod, podnikání

Trojice odborných technických veletrhů MACH, METAL, FINET 2003
Prezentace nových technologií – 13. až 15. květen 2003, Pražský veletržní areál Letňany, veletržní správa TERINVEST

MACH – 2. veletrh strojírenských technologií, METAL – 11. veletrh metalurgie, FINET – 2. veletrh povrchových úprav, finálních technologií a obalové techniky. Tři samostatné odborné veletrhy, které představí nejmodernější technologie ve svých oborech.

Proč se účastnit veletrhu?

Pro urychlení rozvoje všech odvětví průmyslu je třeba hledat stále nové informace o technologiích a materiálech. Technologické informace jsou nejcennějším zbožím na trhu vědomostí. Jednou z nejdůležitějších forem, jak tyto informace získávat a účinně předávat, jsou osobní jednání mezi nositeli těchto informací. Těmi jsou v prvé řadě všichni ti, kteří přímo působí ve výrobní sféře a mohou tak své poznatky z oblasti teorie doplňovat o praktické zkušenosti. V poslední době, kdy vzniká řada nových firem s různými obory činnosti, je však stále těžší najít vhodný způsob, jak firmu v konkurenčním prostředí efektivně propagovat.

Obr. 1. Obr. 2. Obr. 3.

Mnoho podniků zvolilo cestu přímých osobních jednání s klientem. Aby tato jednání byla dostatečně účinná, je zapotřebí, aby byl klient kontaktován i několikrát během jednoho roku. To je časově velmi náročné. Vhodným způsobem, jak osobně oslovit své stálé zákazníky a získat zákazníky nové, je účast na specializovaných akcích, kam směřují především odborníci se zájmem o daný obor.

Takovouto akcí bude bezesporu i „technické trojveletrží“ – MACH, METAL a FINET. Tyto tři samostatné odborné veletrhy pořádá veletržní správa TERINVEST od 13. do 15. května 2003 v Pražském veletržním areálu Letňany.

Záměrem veletržní správy je vytvořit odpovídající prostor pro poznání a rozvoj strojírenských technologií ve vazbě na průmyslově užitné materiály a možnosti jejich zpracování. V souladu s obdobnými trendy v zahraničí jde o pořádání veletrhů s odborným zaměřením na progresivní technologie a materiály v jednotlivých oborech průmyslu. Jelikož právě Praha je centrem poměrně velkého, technicky vyspělého regionu, stává se tak důstojným místem pro prezentaci technologické vyspělosti našich firem. Veletrhy MACH, METAL a FINET chtějí navázat na tradiční pražské průmyslové výstavní akce a dále tak napomáhat rozvoji jednotlivých odvětví průmyslu.

Obr. 1.

Pražský veletržní areál Letňany

Nově, reprezentativně upravené výstavní prostory Pražského veletržního areálu Letňany splňují potřebné parametry pro konání technických veletrhů. Jde především o dostatek výstavních prostor s pevnými, vysoce únosnými podlahami s kanály pro potřebné rozvody, dostatek parkovacích míst přímo v areálu výstaviště a konferenčních prostor s možností širokého využití. Neméně důležitou roli hraje také dobrá dostupnost areálu z centra města. Toto vše přispívá ke spokojenosti jak vystavovatelů, tak i návštěvníků.

Zájem přihlášených firem i odborných organizací a institucí, které podpořily uvedené veletrhy udělením svých záštit a garancí, dokazuje, že souběžné konání těchto tří odborných veletrhů bylo zvoleno správně.

Věříme, že i doprovodné akce, které veletrhy po odborné stránce doplňují, budou zajímavým zpestřením pro všechny účastníky a že se letos v květnu otevřou v Letňanech nejen brány veletrhů, ale rovněž nové cesty pro úspěšný rozvoj firem a celého našeho průmyslu.

(firemní článek)