časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Tradiční i netradiční příslušenství instalačních přístrojů Moeller

|

číslo 11/2006

Tradiční i netradiční příslušenství instalačních přístrojů Moeller

Firma Moeller nabízí kromě obrovské šíře instalačních přístrojů též nepřeberné množství příslušenství k těmto přístrojům.

Obr. 1.

Obr. 1. Motorový pohon Z-FW-LP pro automatické zapínání spínacích přístrojů

V nabídce lze nalézt základní příslušenství jako např. různé pomocné kontakty. Pro běžné přístroje jsou v dvojím mechanickém provedení, a to s klasickou montáží pomocí šroubků či v moderní konstrukci s montáží pomocí jednoduché západky. Dále existují různé podpěťové a vypínací spouště, přístroj, který dokáže odpojit hlavní vypínač v případě, kdy je sejmuta krycí deska rozváděče, nebo přípravek pro uzamčení páčky malých spínacích přístrojů.

V sortimentu Moeller však lze nalézt i netradiční, speciální příslušenství. Typickým příkladem je např. motorový pohon Z-FW-LP.

Tento modul je určen pro automatické opakované zapínání jističů PLI, PL7, PL6, proudových chráničů PF7, PF6, PFR, motorových spínačů Z-MS či vypínačů ZP-A. Přístroj nalézá uplatnění zejména v kombinaci s proudovými chrániči v instalacích bez přítomnosti údržby, např. ve vysílačích, pozemních stanicích GSM apod. Dojde-li k vybavení připojeného spínacího přístroje, motorový pohon se ho opakovaně pokusí automaticky zapnout. V případech, kdy vybavení nebylo způsobeno poruchou, dokáže tento přístroj ušetřit servisní výjezd a zásah.

Obr. 2. Obr. 3.

Přístroj je dodáván v základním provedení pro 230 V AC jako Z-FW-LP, pro DC napájení v rozsahu 24 až 48 V s označením Z-FW-LPD. Dále je možné obě verze objednat s modulem dálkového ovládání Z-FW--LP(D)/MO. S ním lze připojený přístroj navíc dálkově vypínat (bez vyvolání činnosti automatického zapnutí), zapínat a u proudových chráničů spolu s testovacím modulem Z-FW dálkově provádět test funkčnosti (tj. plnohodnotnou simulaci testovacího tlačítka). Jelikož k ovládání modulu dálkového ovládání stačí pro daný vstup pouze spínací kontakt, lze tento přístroj doplnit např. telefonním rozhraním Z-TC nebo jakýmkoliv modem GSM s výstupním kontaktem (kontakty).

Další informace mohou zájemci získat na adrese:

Moeller Elektrotechnika s. r. o.
Komárovská 2406
193 00 Praha 9
tel.: 267 990 411
fax: 267 990 419
http://www.moeller.cz