časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Topná tělesa podle vašeho přání

|

číslo 4/2002

Amper 2002

Topná tělesa podle vašeho přání

Obr. 1.
Při výrobě elektrických topných těles ELTOP se používají vysoce kvalitní materiály a nejmodernější technologie. Odporov é dráty firmy Kanthal (Švédsko), izolační hmoty firem Tateo (Japonsko) a Minco (USA)

Od založení firmy Eltop Praha spol. s r. o. uplynulo deset let. Deset let tato firma vyrábí elektrická topná tělesa pro ohřev kapalin a plynů, určená pro průmyslové a domácí elektrospotřebiče. Všechna tělesa se vyrábějí ve výrobním závodě v Miřeticích ve východních Čechách. Při výrobě se používají vysoce kvalitní materiály a nejmodernější technologie. Odporové dráty firmy Kanthal (Švédsko), izolační hmoty firem Tateo (Japonsko) a Minco (USA). Trubky těles mohou být z mědi s povrchovou úpravou NiCr, nebo z nerezavějící oceli, podle přání zákazníka. Většina topných těles je vyrobena na strojích Kanthal dovezených ze Švédska. Firma Eltop Praha spol. s r. o. byla začleněna do skupiny evropských výrobců topných těles - -Backer BHV se sídlem ve Švédsku.

Všechny výrobky firmy Eltop jsou odzkoušeny Elektrotechnickým zkušebním ústavem v Praze a označeny značkou „ESČ“. Na každý vyrobený typ topného tělesa je vystaven EZÚ mezinárodní certifikát, nebo certifikát TÜV (SRN), čímž je zaručena kvalita vyráběných těles. Toho využívá řada českých i zahraničních výrobců elektrospotřebičů, kteří trvale odebírají topná tělesa k montáži do svých výrobků. Mimo ucelených sérií topných těles dodávaných pro nové výrobky firma vyrábí Eltop topná tělesa určená pro opravy veškerých zařízení, v kterých se používá elektrický ohřev. Pro zákazníky, kteří potřebují díly do běžně používaných spotřebičů (myčky, pračky, boilery, akumulační kamna, přímotopná tělesa, konvice, průtokové ohřívače, svářečky, lisovací formy aj. – tak široké spektrum nelze vyjmenovat) jsou příslušná tělesa k dispozici a k okamžitému odběru ze skladu obchodního oddělení v Praze Holešovicích. Ve firmě Eltop jsou připraveni i na zákazníky, kteří požadují výrobu topného tělesa starého typu nebo atypického rozměru, a to i v jednokusovém množství. V těchto případech platí reklamní slogan: „Vyrobíme jakékoliv topné těleso podle vzorku a přání zákazníka!“. Elektrotechnici z Eltopu dokáží zrekonstruovat a následně vyrobit nové těleso i podle neúplného zbytku původního tělesa. Termín dodání do 30 dnů je pochopitelně dán technologickými a organizačními limity. Majitelé firmy se svými zaměstnanci dokonale ovládají svou profesi. Spokojenost jejich zákazníků je toho dokladem.

Eltop Praha spol. s r. o.
prodej
velko-maloobchod
tel.: 02/24 61 71 89
Železničářů 204
170 00 Praha 7
výroba
tel.: 0454/34 44 19
Miřetice 32