časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Top Paper Award 2007

|

Cena za nejlepší článek společnosti ABB autorce Ing. N. Pavelkové
 
Curych (jk) - Centrála společnosti ABB ve Švýcarsku, poslední březnový den 2008. Chystá se slavnostní vyhlášení a předání cen Top Paper Award 2007 – cena za nejlepší článek (ale též přednášku, pojednání, studii...) v rámci společnosti ABB za loňský rok. Na tuto slavnostní akci jsou sezvány desítky osobností ze všech poboček celosvětové společnosti ABB. Za Českou republiku též Ing. Naděžda Pavelková, specialista ABB a autorka mnoha článků v titulech Elektro i Automa, též členka redakční rady Elektro.
 
Vlastní ceremoniál probíhá na slavnostní recepci 1. dubna dopoledne. A už je tu pan Jo Emerson, ředitel tiskových strategií ABB, s vyhlášením výsledků. Oceněno je pět článků z divize Automation Products a pět článků z divize Process Automation.
 

Divize PA

Axel Brickwedde - Frank Feldmann (Metals, Germany): „Rolling Mill Simulator
Michael Mound (Minerals, Switzerland): „Safe and Simple, Spectra Flow
Peter Bauer (Oil & Gas, USA): „SCADA System Integrity
Roger Prew (Chemical, UK): „Integrated but Separate
Chris Hobbs (Chemical, UK): „Integration Guaranteed
Antti Saareles (Pulp & Paper, Finland): „On Line Dirt Count Measurement
 

Divize AP

Greg Livelli (Instrumentation, USA): „Five part series on flowmetering technology that appeared in Flow Control Magazine
Jan-Erik Frey - Guntram Scheible – Dacfey Dzung - Jan Endresen (ABB Stotz-Kontakt,
Germany): „Truly- Wireless Real-Time Sensor/Actuator Interface
Marina Maturi (Sace, Italy): „ABB a safe traveling companion
Pieder Jörg – Gerald Scheuer – Per Wikström (Switzerland Ltd): „A higher level of efficiency
Naděžda Pavelková (ABB s.r.o, Czech Republic): „Intelligent Pump Control
 
Ano, naše kolegyně se ocitla ve skupině vítězů a získala ocenění Top Paper Award 2007! Ještě než svůj článek Inteligentní řízení čerpadel prostřednictvím měničů ABB prezentovala jako přednášku na celostátní konferenci o elektrických pohonech v Plzeň v červnu 2007, vyšel tento článek již v titulu Elektro, po konferenci byl uveden i v titulu Automa. Navíc měniče ACS 800 společnosti ABB vyhrály cenu Zlatý Amper 2007.
 
O praktické aplikaci řízení čerpadel měniči řady ACS jsme informovali opět v letošním Elektro 3 (str. 46). Symbolicky jsme se tak i březnovým Elektro připojili k slavnostnímu vyhlášení ceny Top Paper Award ve švýcarském Curychu.
 
A jak hodnotí ocenění své práce sama autorka, Ing. N. Pavelková?
Když jsem si v elektronické poště přečetla zprávu, že jsem vyhrála v soutěži Top Paper Award 2007 a že slavnostní předání cen se má odehrát v Curychu, bylo to pro mě velké překvapení. Každopádně mě to však potěšilo jako určitá satisfakce za nastavené hodiny v předchozích letech.
 
Termín vyhlášení se ale překrýval s veletrhem Amper 2008, kde jsem měla za úkol některé organizační záležitosti, takže výsledkem byl přílet do Curychu tři čtvrtě hodiny před srazem v hotelové hale v předvečer slavnostního vyhlášení.
 
Druhý den už nic nebránilo tomu, pohodlně se usadit v kožených křeslech se spoustou variabilních poloh a nechat se unášet atmosférou slavnostního předávání plaket, prezentováním obsahu našich článků, seznamovat se s nejnovějšími strategiemi vedení ABB a fotografovat se. Společníky nám byli kromě poroty a organizátorů také pánové z vedení ABB Gary Steel a Tom Sjoqekvist. Osobně jsme se setkali i s tvůrci ABB Review, kteří projevili o publikaci článků zájem. Vyvrcholením uprostřed dne byl oběd s výkonným ředitelem ABB Michelem Demarem, kterému jsme postupně přednesli zkrácenou verzi obsahu našich článků a který ochotně odpovídal na naše dotazy.
 
Redakce Elektro své kolegyni k udělení ceny srdečně blahopřeje!
 
Obr. 1. Vítězové ceny Top Paper Award ABB 2007. Ing. Naděžda Pavelková, autorka mnoha článků v Elektro a členka redakční rady, druhá zleva.
Obr. 2. Plaketa Top Paper Award 2007