časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

TME – distributor elektronických součástek

|

Klešťové multimetry s bezdotykovým měřením teploty
 
Firma TME rozšířila svou nabídku měřicích přístrojů o výrobky společnosti Extech Instruments. Zvláštní pozornost si zaslouží zejména nové modely klešťových multimetrů s označením EX622 a EX623. Tyto přístroje jsou vybaveny měniči True-RMS a spojují v sobě mnoho měřicích funkcí. Umožňují tak měření napětí, proudu, odporu, kapacity, frekvence, stupně vyplnění, vykonávání testů diod a spojitosti. Tyto funkce byly doplněny mnoha užitečnými doplňky, např. dvojitým podsvíceným displejem, bezdotykovým detektorem napětí, měřením hodnot MIN/MAX/PEAK.
 
Společnost Extech se snaží být o krok napřed před konkurencí, a proto jsou multimetry EX622 a EX623 na rozdíl od široké nabídky výrobků dostupných na trhu vybaveny možností bezdotykového měření teploty pomocí vestavěného infračerveného teploměru s laserovým zaměřovačem. Multimetry mají navíc dva nezávislé kanály pro měření teploty sondami typu K, které jsou součástí standardní výbavy.
 
Tyto přístroje jsou ideálně vhodné pro pracovníky údržby nebo servisní pracovníky, kteří se zabývají diagnostikou, a všude tam, kde je potřeba identifikovat příčinu změny teploty. V souvislosti s HVAC byly
měřicí vlastnosti doplněny o měření stejnosměrného proudu μA.
 
Další informace mohou zájemci získat na stránkách společnosti: http://www.tme.cz
 
Obr. 1. Měřicí klešťový multimetr EX622
Obr. 2. Sada měřicích přístrojů s infračerveným teploměrem TK430-IR firmy Extech