časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Tisková konference Lapp Group

|

Každoročně pořádá společnost U. I. Lapp GmbH ze Stuttgartu odbornou tiskovou konferenci za účasti zástupců odborného tisku na vybrané téma z oblasti kabelů a kabelové techniky. Letos se konala výroční tisková konference za účasti zástupců odborného tisku z několika evropských zemí včetně České republiky začátkem července 2008 ve Stuttgartu. Tématem této konference byla homologace strojů, zařízení a přístrojů pro severoamerický trh – od jednotlivých komponent až po celé strojní celky.
 
Konferenci zahájil člen představenstva Lapp Holding AG Siegbert Lapp přednáškou na téma zastoupení skupiny Lapp v Severní Americe a specifika místního trhu. Navazující přednášky a diskuse se týkaly bezpečnostních předpisů platných pro stroje, zařízení a přístroje v U SA a procesu schvalování těchto dovážených výrobků před uvedením do provozu.
 
Představitelé skupiny Lapp, předního světového výrobce průmyslových kabelů, napájecích a ovládacích kabelů, datových a optických kabelů, vodičů, konektorů a systémů, zaměřili své příspěvky na kabely a vodiče pro použití v průmyslových strojích v USA se zřetelem na aktuální normu NFPA 79 ed. 2007 a vícenormové konektory s aprobací UL/CSA.
 
Zástupce mezinárodní testovací a certifikační společnosti Intertek, která je mj. akreditovanou zkušebnou pro certifikaci UL/CSA, seznámil přítomné novináře s federálními i místními předpisy a postupy při schvalování dovážených strojů do USA. Se svými zkušenostmi při realizaci elektrotechnické části na stavbách atrakcí, jako jsou horské dráhy, dráhy na divoké vodě a strašidelné dráhy, od naplánování až do uvedení do provozu a převzetí příslušnými kontrolními orgány v U SA se podělil zástupce společnosti Emis Electrics – dodavatel kompletní elektrotechnické části těchto atrakcí. Ve své přednášce mj. vysvětlil, které z kabelů ÖLFLEX z programu Lapp Group je možné použít a proč. Tiskové zprávy z jednotlivých přednášek jsou k dispozici na: http://www.lappgroup.cz/10/cz/zpravy/press_release/press_articles/tiskova_konference_na_tema_homologace_stroju_pro_severoamericky_trh/index.html
Obr. 1. Kabely Lapp Group spojují elektrická zařízení po celém světě
Obr. 2. Kabely od Lapp Group, které jsou uvedeny na seznamu UL a jsou ve shodě s NFPA 79 ed. 2007: ÖLFLEX®CONTROL TM, ÖLFLEX® TRAY II a UNITRONIC®300