časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

TIA na dosah již pošesté

|

číslo 7/2005

TIA na dosah již pošesté

Divize Automatizace a pohony společnosti Siemens již od začátku roku 2005 pořádá každý měsíc setkání s odborníky pod názvem TIA na dosah. Koncepce TIA (Totally Integrated Automation) – plně integrovaná automatizace – nabízí řešení s jednotnou hardwarovou i softwarovou základnou různých automatizačních úloh ve všech průmyslových odvětvích.

Předcházející témata:

  1. Flexibilita ve všech HMI aplikacích se Simatic WinCC flexible.
  2. Aplikace malých řídicích systémů.
  3. Přípojnicové systémy v praxi.
  4. Procesní automatizace s PCS7 a polní instrumentace Sitrans.
  5. Profinet – moderní průmyslová komunikace.

Šestá – červnová prezentace byla tematicky zaměřena na elektrické pohony a polohování v praxi, tzn.: přehled elektrických pohonů, podpora pohonů při ovládání řídicích systémů pomocí Simatic S7, Motion Control funkce – pohyb a kontrola funkcí, Simatic Easy Motion Control V2.0 , tj. jednoduše kontrolovaný pohyb – přehled a ukázka programování, Simatic S7 T-PCU – přehled a ukázka programování, Simotion – přehled a ukázka programování, možnosti internetu při použití řídicího systému Simotion, výběr řídicího systému a ukázky aplikací v praxi.

Odborníci – především z řad programátorů, uživatelů, projektantů a provozovatelů – měli příležitost přesvědčit se, co vše mohou polohovací systémy Siemens řešit. Prezentovaný systém uspoří náklady při vývoji mechanických komponent na různých výrobních strojích. Řízení a vyhodnocování výrobních procesů se tak stává transparentní a řiditelné na všech úrovních provozního a podnikového řízení.

(jm)