časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Technické veletrhy 2006 v Číně

|

číslo 3/2006

Technické veletrhy 2006 v Číně

Metal Working China
Šanghaj 10. až 13. října 2006

Metal Working China (MWC) bude již po sedmé příležitostí pro širokou odbornou veřejnost z celého světa prezentovat se na jednom z nejdynamičtějších světových veletrhů. Stěžejními oblastmi veletrhu MWC jsou obráběcí stroje, stroje na zpracování oceli – plechu, drátů, trubek, tvářecí stroje, přesné nástroje, výroba nástrojů a forem.

Obr. 1.

Veletrh MWC jako jediný na světě odráží celé kompletní spektrum oboru zpracování kovů. V roce 2004 se veletrhu MWC na ploše 21 000 m2 zúčastnilo 377 vystavovatelů a přes 50 000 návštěvníků.

V letošním roce je přihlášeno již přes 500 vystavovatelů a výstavní plocha se zvětšila na 35 000 m2. V pavilonu zemí budou zastoupeny Švýcarsko, Česká republika, Itálie, Francie, Španělsko, a kromě mnoha dalších i Korea, USA a Tchaj-wan.

Čínské město Šanghaj má v tomto vývoji zvláštní postavení – je to nejvýznamnější čínské průmyslové město. Šanghajské výstaviště SNIEC v Pudongu je atraktivní a perspektivní areál, s dostatečnou veletržní infrastrukturou a ideálním dopravním spojením, technicky i organizačně moderně vybavený pro podobné příležitosti.

Obr. 2. Obr. 3.

Čínská lidová republika je největším odbytištěm obráběcích strojů na světě. Je šestým největším národním hospodářstvím a třetím světovým obchodním trhem světa. Svou mírou růstu přitahuje největší světové investory a podniky. V Číně se začínají soustřeďovat mnohá světová klíčová průmyslová odvětví – automobilový průmysl, loďařství, přesné strojírenství, elektrotechnika i elektronika.

Veletrh MWC je doplněn dalšími čtyřmi tematicky navazujícími veletrhy:

PTC Asia – energetika,
CeMAT Asia – těžařská technika, logistické systémy,
Factory Automation China/INTERKAMA Asia – strojírenství, elektronika, informační technologie,
Energy Asia – ekologická technika

Bližší informace: Deutsche Messe AG, Hannover, www.messe.de, www.hannovermesse.de