časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

technické informace o výrobku

|

číslo 4/2004

technické informace o výrobku

ControlTech, spol. s r. o.

K pravidelným vystavovatelům na veletrhu AMPER patří také firma ControlTech. Je výhradním autorizovaným distributorem společnosti Rockwell Automation na českém a slovenském trhu. Jako každý rok zájemci v jejím stánku uvidí výrobky společnosti Allen-Bradley: od přístrojů nízkého napětí (stykače, jističe, ochrany motorů, relé, snímače, svorky, ovládací a signalizační prvky a světelné sloupy), přes bezpečnostní prvky Guardmaster a tlačítka Zero-Force po řídicí systémy, měniče frekvence, softstartéry, průmyslová PC, panely operátora atd. Obr. 1 Vystaveny budou i produkty společnosti ProSoft a ProLinx.

I letos firma přichází s novými výrobky, změnami a vylepšeními. U přístrojů nízkého napětí jsou nové stykače 100-D, nové ochrany, polovodičové stykače a relé, ale i paticová a svorkovnicová relé. Co se týče měničů frekvence, je pro zákazníky připraven nový PowerFlex 700H, který bude na trhu v průběhu roku 2004, dále nový PowerFlex 4 bez dynamické brzdy a PowerFlex 40 s upravenými výkonovými rozsahy. V oblasti řídicích systémů je vhodné zmínit nový procesor CompactLogix, nové moduly, nový RSLogix 5000 nebo nový software Drive Tools SP.

Technický článek o nové řadě softstartérů Rockwell Automation, nabízených firmou ControlTech, je uveden na straně 78.

Na veletrhu AMPER bychom rádi pozvali naše klienty a návštěvníky do stánku – v hale 2, sektor E, stánek č. 9. Zde Vám naši pracovníci budou plně k dispozici a zodpoví veškeré Vaše dotazy.

e-mail: info@controltech.cz
http://www.controltech.cz

Honeywell, spol. s r. o. – Security Products o. z.
Olympo controls

Jeden z produktů firmy na veletrhu AMPER 2004 je i digitální čítač osob v interiérech - IRC1004

Pod označením IRC1004 je nabízena moderní řada čítačů osob pro interiéry, které pracují s využitím tepelných polí. Jsou navrženy pro pokrytí požadavků široké škály aplikací, jako jsou např. prodejny, obchodní centra, hotely, kulturní a zábavní zařízení apod. Obr. 2 Zmíněný čítač má vestavěnu obrazovou optiku, snímač pohybu, signálový procesor a obvody komunikačního rozhraní. Všechny uvedené prvky jsou integrovány do kompaktního plastového krytu velmi pěkného vzhledu, jenž je určen pro stropní montáž. Čítač prostřednictvím germaniových čoček snímá tepelné záření vydávané osobami procházejícími pod čidlem. Snímaná oblast má tvar čtverce s délkou strany přibližně rovnou výšce, v níž je snímače umístěn. Pro instalaci snímače ve výšce 2,5 až 4,5 m lze použít standardní čočky. Variantním řešením jsou čočky se 40° úhlem pohledu, které umožňují namontovat snímač i ve větších výškách.

Uživatel může využít dva typy výstupů: reléový a datový – sběrnice RS-485. S nimi lze realizovat většinu vstupních a výstupních aplikací. Ke komunikace po sběrnici je využit protokol CAN (Controller Area Network). To je standard komunikační dvouvodičové sběrnice s vysokou odolností proti rušení a rovněž s možností propojit zařízení na vzdálenost stovek metrů. Napájecí napětí čítače je 10 až 28 V DC a typický odběr 70 mA/12 V, 60 mA/24 V. Prvek je v krytu z ABS bílé barvy, jeho rozměry jsou 111 × 50 mm (Ć × H), hmotnost menší než 200 g.

Čítače jsou určeny pro vnitřní prostředí, bez náhlých změn teploty nebo vlhkosti. Pro náročnější podmínky je nutné použít typ IRC1003 s pracovní teplotou od 0 do +40 °C.

Honeywell, spol. s r. o. – Security Products o. z.
tel.: +420 543 558 230, 111
e-mail: snimace@olympo.cz
http://www.olympo.cz

EMCOS s. r. o.

Obr. 3

V rámci řešení problematiky kompenzace jalové energie vyvinula společnost EMCOS s. r. o. automatické dekompenzační zařízení EVD. Dekompenzační rozváděč je určen k eliminaci kapacitního výkonu, který se ve zvýšené míře vyskytuje např. v rozsáhlých kabelových sítích.

Dekompenzace je dosaženo řízeným spínáním indukčních stupňů. Zařízení – viz obrázek - má pro zvýšení jemnosti regulace zabudovánu kompenzační jednotku. Ta přebírá funkci při přechodu odběru z kapacitního do indukčního kvadrantu.

EMCOS kompenzační zařízení – rozváděče nn – analýzy – projekty – výroba – poradenství – servis

EMCOS s. r. o. Teplice
Nákladní 1032
tel.: 417 533 521
fax: 417 515 860
e-mail: emcos@emcos.cz
http://www.emcos.cz