časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Svorky s připojením vodiče Push-In od Phoenix Contact

|

Pomocí nové řady svorkovnic PIT systému Clipline Complete lze nyní přímo a bez pomoci speciálního nářadí připojovat tenké slaněné vodiče o průřezu od 0,34 mm2 s dutinkami. Při zasunutí vodiče do svorky dojde k otevření kontaktní pružiny a vodič se automaticky kontaktuje. Potřebná zásuvná síla je u systému PIT až o polovinu menší než u předchozí generace. Díky tomu se vodiče snadno zapojují. Kontaktní síla pružiny je větší než stanovují příslušné normy, a zajišťuje tak spolehlivost a kvalitu kontaktu. Oranžová barva tlačítka značí, že jde o ovládací prvek, čímž se předchází případným omylům.
 
Nová řada PIT zahrnuje širokou nabídku typů svornic pro slaněné vodiče o průřezu až 2,5 mm2 nebo pevné vodiče až 4 mm2. Řada svornic PIT obsahuje průchozí svorky, patrové svorky nebo svornice pro více vodičů. Systém Clipline Complete poskytuje jednotný systém svornic a kombinovatelné příslušenství, jako jsou např. zásuvné můstky, značení nebo měřicí příslušenství.
 
Přehled systému svorek Clipline Complete a další produkty nejen z této oblasti si lze v rámci dnů otevřených dveří u příležitosti MSV Brno 2009 vyzkoušet od 15. do 17. září 2009 v nových prostorách společnosti Phoenix Contact, s. r. o., Dornych 47b, 617 00 Brno. Další informace mohou zájemci získat na:
 
Phoenix Contact, s. r. o.
tel.: +420 542 213 401