časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Strategická smlouva dvou významných společností

|

číslo 5/2003

trh, obchod, podnikání

Strategická smlouva dvou významných společností
ABB podepsalo smlouvu se skupinou firem Unipetrol na dobu tří let

ABB, globální skupina v oblasti energetiky a automatizace, začátkem března t. r. oznámila podpis rámcové smlouvy o spolupráci a dodávkách zboží se skupinou firem Unipetrol a. s. pro období let 2003 až 2005.

Tato smlouva zahrnuje dodávky zařízení v oblasti automatizace – řídicí systémy, systémy chránění, přístroje vysokého napětí a nízkého napětí, pohony, měniče a motory, instrumentace. Objem zmíněné dodávky činí pro uvedené komodity více než 20 % z celkového investičního záměru Unipetrolu. Díky uzavření této smlouvy se sníží investice Unipetrolu na pořízení náhradních dílů pro již instalovanou širokou bázi produktů ABB a též náklady na nákup nových zařízení.

Skupina firem Unipetrol (www.unipetrol.cz) sdružuje nejvýznamnější firmy v oboru petrochemie a je třetí nejvýznamnější firmou na českém trhu. Z dlouhodobého hlediska bude podnikat především v rafinerském zpracování ropy, petrochemii, agrochemii a distribuci pohonných hmot. Uzavření smlouvy je významným krokem k dalšímu zlepšení spolupráce mezi společností Unipetrol a ABB. Společnost ABB (www.abb.com) je přední světovou firmou působící v oblasti energetiky a automatizace. Umožňuje zákazníkům ze sféry průmyslu a výroby a distribuce energií zlepšit jejich výkonnost při současném omezení dopadu jejich činností na životní prostředí. Více informací lze získat na www.abb.com/petrochemicals