časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Stolní systémové skříňky Rittal

|

Martin Pojer, produkt manager – produkty IT a elektronické stavebnice,
Rittal Czech, s. r. o.
 
Systémové skříňky Rittal umožňují díky modulární koncepci široké spektrum využití pro potenciální aplikace s minimem potřebných doplňkových komponent především pro měřicí, lékařkou, laboratorní a bezpečnostní techniku. Skříňky Rittal splňují i ty nejnáročnější podmínky pro aplikace, které vyhovují požadavkům na EMC (Electro Magnetic Compatibility, elektromagnetická kompatibilita). Všechny skříňky jsou založeny na shodném systému horizontálních úložných kolejnic, umožňujícím snadnou instalaci a manipulaci s možností širokého výběru systémových komponent. Skříňky Rittal, které splňují přísné nároky na ergonomii a design, jsou rovněž vhodné pro použití do mikropočítačových systémů.
 
Celokovová stolní skříňka Rittal RiCase pro vany 19" (obr. 2). Moderní vzhled a široká škála barevných variant RAL 5018, 5012, 7030 a další. Stolní řada skříněk Rittal Ricase se vyznačuje širokým rozsahem příslušenství. Skříně jsou vhodné pro individuálně vytvářená zařízení s deskami plošných spojů i pro budování mikropočítačových systémů.
 
Systémové skříňky Ripac Vario-Modul (obr. 5) představují světovou špičku mechanických stavebnic pro montáž desek s plošnými spoji formátu eurocard. Ripac Vario-Modul je skříň splňující ty nejnáročnější požadavky. Tato řada je určena zejména pro řídicí a regulační techniku v náročných provozech. Díky certifikaci může být používána i v provozech drážní techniky. Vyrábí se pro desky PCB v hloubkách 160, 220, 280, 340 a 400 mm. Bočnice z chromátového hliníku má tloušťku 2,5 mm. Komplexní možnosti použití jsou dány mnoha variantami velikostí a systémovým příslušenstvím. Stavebnice obsahuje kompletní program EMC, je odolná proti nárazům a vibracím. Vyznačuje se jednoduchou montáží.
 
Další informace mohou zájemci získat v inzerátu na následující straně nebo na adrese:
Rittal Czech, s. r. o.
Ke Zdibsku 182
250 66 Zdiby u Prahy
tel.: +420 234 099 000
 
Obr. 1. Stolní skříňka Rittal RiCase
Obr. 2. Celokovová stolní skříňka pro vany 19". Dokonalý safe pro vysoce kvalitní elektroniku. Hliníkové protlačované profily a tlakové odlitky tvoří vysoce pevnou a přitom lehkou skříňku.
Obr. 3. Stabilita a neklouzavost. Stabilitu a neklouzavost zajišťují 10 mm vysoké nožičky v rozích. Odstup od desky stolu nebo od dolní skříňky nabízí dobré podmínky pro ventilaci a odvětrání.
Obr. 4. Zásuvné lišty. Zásuvné lišty se jednoduše zasouvají do požadované profilové drážky, čímž je možné realizovat jakékoliv potřebné upevnění.
Obr. 5. Systémová skříňka Ripac Vario−Modul
Obr. 6. Systémová skříňka pro přímou montáž desek plošných spojů nebo zásuvných konstrukčních prvků
Obr. 7. Základní skříňka. Základní skříňka je určena volitelně pro standardní použití nebo EMC s možností vytváření osobitých konfigurací, např. s krycími plechy.
Obr. 8. Variabilita podle přání. Podle přání s krycími rohovými díly pro použití jako stolní skříňka nebo s přírubami 19" jako zásuvná skříňka.