časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Štítkovače Dymo – užiteční pomocníci

|

číslo 12/2002

Inovace, technologie, projektu

Štítkovače Dymo – užiteční pomocníci

O nabídce elektronických štítkovačů Dymo i jejich stále populárních předchůdcích, tzv. kleštích Dymo, byl v časopise ELEKTRO uveřejněn článek již několikrát. Tento příspěvek bude informovat o tom, jak jsou tyto přístroje svému uživateli užitečné a proč uvažovat o jejich pořízení.

Obr. 1.

Vlastnosti štítkovačů
O tom, k čemu štítkovače Dymo slouží, vypovídá už jejich název. Umožňují výrobu štítků určených pro potřeby označování. V některých profesích je potřeba určitou věc či zařízení popsat nebo označit každodenní a častá. Štítkovače Dymo jsou výhodné především tím, že vyrábět štítky s jejich pomocí je jednoduché a rychlé, tzn. že spoří čas. Takováto výroba samolepicího štítku je záležitostí několika sekund – text štítku lze snadno napsat na přehledné klávesnici, text je okamžitě zobrazen na velkém displeji LCD a stisknutím jediného tlačítka je možné požadovaný štítek vytisknout. Stejně jednoduše lze daný text před vytištěním různě formátovat – opět stisknutím jednoho tlačítka je možné měnit velikost a typ písma, zdůraznit jej podtržením či přidáním rámečku, doplnit symbolem z paměti štítkovače atd. Dokonalejší modely štítkovačů nabízejí mnoho dalších možností formátování textu a upravování vzhledu štítku (obr. 1). Nejnáročnější uživatelé si mohou vybrat i tiskárnu štítků, již lze propojit s počítačem, který umožňuje vkládat na štítky vlastní obrázky a symboly, používat různé druhy typů písma atd.

Výhody
Většina uživatelů vítá i možnost uložení nejpoužívanějších typů štítků do paměti. Jako všechny funkce štítkovačů Dymo je i tato velmi snadno přístupná; vyvolání štítku z paměti je otázka sekund. Štítek vyvolaný z paměti je před jeho vytištěním možné znovu upravit.

Obr. 2.

Další nespornou předností štítkovačů Dymo je to, že jsou vždy při ruce, připravené k okamžitému použití – lehký přenosný štítkovač lze vozit s sebou (obr. 2); díky možnosti volby napájení (pomocí tužkových baterií nebo síťového adaptéru) jsou použitelné naprosto kdekoliv. Pro skutečně náročné podmínky jsou v nabídce doplňků i pouzdra pro přenosné štítkovače, které je chrání před nečistotami i mechanickým poškozením.

Použití
Konečný vzhled štítku lze vybrat z široké nabídky variant – základní možností ovlivňování vzhledu štítku je výběr samolepicí pásky, která je pro jeho výrobu použita. Štítkovače Dymo tisknou na samolepicí polyesterovou pásku, jež se dodává v různých šířích a barvách. Přenosné a stolní štítkovače Dymo tisknou na pásky šíře 6 až 24 mm, tiskárny propojitelné s počítačem navíc ještě na pásky šíře 32 mm. Pásky jsou nabízeny v různých barevných kombinacích podkladu a barvy tisku, atraktivní je např. široký žlutý štítek s černým textem, v nabídce je i průhledná páska s bílým či modrým tiskem – kombinací je v podstatě bezpočet.

Závěr
Štítkovače Dymo jsou přístroje, které jsou navrženy tak, aby svému uživateli nabídly maximum funkcí při současném zachování jednoduché a rychlé obsluhy. Při jejich konstruování byl kladen důraz na ergonomii a dlouhou životnost i v náročných podmínkách. To vše přispívá k tomu, aby se staly příjemným pracovním společníkem v mnoha různých profesích.

Dovozcem sortimentu DYMO do ČR je společnost Esselte s. r. o., české zastoupení nadnárodní společnosti Esselte. DYMO je registrovaná obchodní značka Esselte.

Podrobnější informace o kompletním nabízeném sortimentu štítkovačů i pásek DYMO zájemci získají na adrese www.dymo.com (v češtině), obsahující i seznam distributorů, u kterých lze všechny popsané přístroje a spotřební materiál zakoupit. Nejbližšího distributora zájemcům rovněž sdělí pracovníci v oddělení služeb zákazníkům Esselte ČR na tel.: 261 912 720.