časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Stavební veletrhy Brno 2009

|

Řádný termín podání přihlášek na Stavební veletrhy Brno za zvýhodněnou cenu již proběhl, zima klepe na dveře a na jaře už bude každý znát odpověď na otázku, kterou mu položila přesně podle staré lidové moudrosti. Člověk nemusí být prognostik ani věštec, aby věděl, že se cena energií opět hluboko podívá do kapes, peněženek i firemních rozpočtů. V tu chvíli začne každý rozumný hospodář kalkulovat – když už jsme propásli šanci ušetřit letos, musíme napřesrok! Na energiích! A na přestavbě! Budeme zateplovat! Chce to novou střechu. Výhoda jedinečných veletrhů, jako je např. IBF (International Building Fair, mezinárodní stavební veletrh), spočívá v tom, že na nich návštěvník najde nejen všechno, nač si jen může z oboru vzpomenout i ten nejfundovanější odborník, ale ještě o mnoho víc! Protože jaký by to byl vystavovatel, kdyby nepřišel s nějakou novinkou, vylepšením, ještě chytřejším řešením nebo sofistikovanějším materiálem?
 
Vraťme se ale k otázkám zimy. Ono tunelování kapes prostřednictvím cen energií nemusí být zdaleka bezuzdné – a právě toto je ústředním tématem celých brněnských stavebních veletrhů 2009. Mezi přihlášenými je – mimochodem – nyní již většina vedoucích firem trhu všech zastoupených nomenklatur od zdicích materiálů, přes stavební chemii, otvorové výplně, kotle až po sanitární techniku. V podstatě všechny obory se v současné době více zaměřují na oblast, která hýbe celosvětovými diskusemi, a proto se logicky bude prolínat celým veletrhem, totiž úsporné stavění a úspory energie.
 
Dalším nosným tématem a doslova horkou novinkou v tématech veletrhu je bezpečnost a ochrana majetku v souvislosti s novým stavebním zákonem a povinnou zabezpečovací a požární výbavou. Sem patří samozřejmě i prevence a ochrana před kriminalitou.
 
Propojení veletrhů SHK (Sanitär-, Heizungs- und Klimatechnik, sanitární, vytápěcí a klimatizační technika) a IBF s jejich bohatou účastí nemá v podstatě v současné době konkurenci ani doma, ani na mezinárodním poli.

[Tiskové materiály BVV.]