časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Stavební veletrhy Brno 2009

|

Stavební veletrhy Brno patří mezi pět největších stavebních veletrhů v Evropě. Tato prestižní akce světového formátu, které se pravidelně účastní okolo 1 500 firem z celého světa, je podle hodnocení Evropské federace stavebního průmyslu jediný stavební veletrh mezinárodního významu ve střední a východní Evropě s vysokým zastoupením odborné veřejnosti (69 %).
 
Stavební veletrhy tvoří mezinárodní stavební veletrh IBF, mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK Brno a stavební centrum Eden 3000. Souběžně se Stavebními veletrhy Brno 2009 probíhá také mezinárodní veletrh investic, financí, realit a technologií pro města a obce Urbis Invest 2009, který je oficiální doprovodnou akcí českého předsednictví v Evropské unii a představuje obrovskou příležitost pro prezentaci České republiky a atraktivity regionů pro investory a podnikatele. Přehlídky zajímavých investičních projektů se letos poprvé zúčastní všechny kraje České republiky. Přehlídka bude doplněna rekordní účastí více než poloviny regionů Slovenska, zástupců měst z Polska, Běloruska a Ukrajiny.
 
Zvýrazněným tématem letošního ročníku Stavebních veletrhů je „energeticky úsporné stavění“. Státní fond životního prostředí ČR představí program „vládního balíčku“ na podporu obnovitelných zdrojů a úspor energie pro rodinné a bytové domy v roce 2009. Tento program rozdělí 25 mld. Kč do zateplování budov, na výstavbu energeticky pasivních budov a využití obnovitelných zdrojů energie pro vytápění a ohřev vody.
 
Součástí Stavebních veletrhů Brno a Urbis Invest 2009 bude bohatý doprovodný program, z něhož jmenujme alespoň mezinárodní konferenci o urbanismu, budoucím vývoji a trendech v rozvoji měst a obcí „Future Cities Forum“, setkání podnikatelů České a Slovenské republiky či konferenci na téma Nízkoenergetická výstavba a energetická certifikace budov. Jednou z novinek, určenou především pro města a obce, je projekt „Památky na prodej“, který je pořádán společně s Českou televizí Brno. Jedná se o prezentaci nabídky historických objektů měst a obcí k prodeji a dalšímu využití.
(ps)