časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Stavební veletrhy Brno 2005

|

číslo 3/2005

Stavební veletrhy Brno 2005

Stavební veletrhy Brno se konají na brněnském výstavišti ve dnech 19. až 23. dubna 2005. Zájemci a návštěvníci se dozvědí o všech novinkách a trendech, které představuje současný vývoj ve stavebnictví. Význam brněnských stavebních veletrhů spočívá především v širokém záběru témat a dílčích oborů stavebního průmyslu.

1. Veletrh ELEKTRO

Stavební veletrhy Brno zahrnují čtyři základní projekty, jež jsou vzájemně propojeny společnou tematikou stavebnictví a přitom jsou individuálně oborově zaměřené.

Nejnovějším projektem v rámci Stavebních veletrhů Brno je Mezinárodní veletrh osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov ELEKTRO, který se poprvé konal v roce 2004. Elektrotechnologie a tzv. inteligentní řídicí systémy se v architektuře a stavebnictví již dávno staly samozřejmostí. Současně jsou ale i nástrojem, který tento obor používá při výstavbě.

Lze tedy předpokládat, že o elektroobory bude velký zájem. Vedle řídicích systémů a systémových integrací budov, které má ELEKTRO v podtitulu, se veletrh věnuje rovněž tematice osvětlení v architektuře.

2. Veletrh IBF

Další z veletrhů – IBF, se v roce 2005 v jednom ze svých témat zaměří na stavební stroje a mechanizaci, které jsou s oborem elektro úzce spojeny. Mechanizace ve stavebnictví v současné době zahrnuje množství řídicích a ovládacích prvků a systémů, které ovlivňují bezpečnost a spolehlivost strojů. Veškeré novinky budou prezentovány právě na Stavebních veletrzích Brno 2005. Kromě tématu stavebních strojů a mechanizace představí veletrh IBF dopravní a mostní stavitelství a v sekci „speciál„ bazény, koupaliště a aquaparky.

V tomto roce oslaví Mezinárodní stavební veletrh IBF významné výročí: v dubnu 2005 uplyne deset let od jeho vzniku. Ve znamení jubilejní desítky se ponese celý komplex Stavebních veletrhů Brno 2005.

3. Veletrh SHK

Mezinárodní veletrh technických zařízení budov – SHK, má pro rok 2005 připravena dvě zvýrazněná témata: nízkoenergetické systémy větrání a vytápění a dopravní techniku v budovách. Kromě toho bude prezentovat další specializované oborové celky, např. sanitární techniku, armatury, potrubí, spojovací techniku a příslušenství, techniku pro měření, řízení, regulaci a rozvody v budovách, ale i nástroje, nářadí, stroje pro topenáře a instalatéry atd.

4. Veletrh URBIS

URBIS – veletrh investičních příležitostí, který se zaměřuje na investice a projektovou činnost v komunální oblasti. Jedním z jeho hlavních projektů bude prezentace programu PPP (Public Private Partnership – Partnerství veřejného a soukromého sektoru). V rámci programu PPP budou k dispozici informace např. o dopravních systémech, parkovištích a čerpacích stanicích, o systémech energeticky úsporného veřejného osvětlení, o městském mobiliáři nebo o zařízeních a službách zaměřených na čistotu města i efektivní zahraniční realizace podobných programů.

Soutěž o Zlatou medaili a Aura 2005

Jedním z vrcholů doprovodného programu Stavebních veletrhů je udílení cen Zlaté medaile. Slavnostní ceremoniál se uskuteční 19. dubna, v den zahájení veletrhů. Oceněno bude pět nejlepších exponátů prezentovaných na veletrzích IBF, SHK BRNO a ELEKTRO, které by měly mít srovnatelnou úroveň s technickými parametry světových výrobců. Uzávěrka pro podání přihlášek do soutěže je 14. března 2005. Všechny exponáty přihlášené do soutěže o Zlatou medaili budou označeny přímo v expozici.

V další odborné soutěži udělují cenu i odborní novináři – soutěž s názvem Aura 2005 bude hodnotit nejefektivnější účast na veletrhu. Do soutěže mohou vystavující firmy přihlásit své expozice, zaměřené především na plnění marketingových cílů v rámci veletržní účasti.

V případě jakéhokoliv dotazu lze kontaktovat organizátory soutěže v Kongresovém centru Brno, tel. č.: +420 541 158 709, na e-mailové adrese: sochnova@kcbrno.cz, popř. na www.ibf.cz