časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Stavební veletrhy Brno 2005

|

číslo 4/2005

Stavební veletrhy Brno 2005

Veletržní informace

V týdnu od 19. do 23. dubna se pod „jednou střechou„ na Výstavišti v Brně představí stavební veletrh IBF, veletrh technických zařízení budov SHK Brno, veletrh technologií a investičních příležitostí pro města a obce URBIS a veletrh osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov ELEKTRO.

Česká protipovodňová asociace (ČPPA) již počtvrté pořádá na Výstavišti praktické ukázky protipovodňových opatření. Jejich cílem je předvést protipovodňová opatření co nejnázorněji, a proto jsou všechny demonstrace situovány do bazénu s vodou mezi pavilony Z a G1.

V simulovaných podmínkách se zde budou předvádět způsoby ochrany před vodním živlem, na programu bude např. i čtení vodní hladiny, ochrana kanalizace, způsoby utěsnění sklepních okének a dveří, budování protipovodňových hrází, evakuace nebo čerpání vody.

Cílem Konference o připravenosti evropské společnosti na demografické stárnutí populace by mělo být posouzení schopnosti sociálního systému evropských zemí zvládnout rizika demografického vývoje. Akce, kterou pořádá občanské sdružení EUROSTUDY, bude uspořádána dne 21. dubna 2005 a je součástí doprovodného programu Stavebních veletrhů Brno, resp. veletrhu URBIS. Konferenci zahájí: komisař EU pro sociální politiku a zaměstnanost dr. Vladimír Špidla, jehož tým dokončuje přípravu tzv. Zelené knihy, zabývající se demografickým stárnutím. Konference se zúčastní odborníci z oblasti sociálních systémů, národohospodářští experti, politologové, sociologové a představitelé státní správy.

Den ocelových konstrukcí bude tento obor prezentovat široké veřejnosti jako perspektivní průmyslové odvětví a ocel jako materiál vysoce funkční ve stavebnictví (eurokódy, požární inženýrství, užití apod.). V Press Centru v pavilonu E se znovu sejdou architekti, výrobci ocelových konstrukcí, projektanti, zástupci hutí, tvůrci norem, studenti a další. Letošní ročník je na programu 20. dubna 2005.

Osvětlovací systémy a elektroinstalační systémy pro inteligentní budovy budou představeny na veletrhu ELEKTRO.

Veletrhy Brno, a. s.
Výstaviště 1
647 00 Brno
tel.: 541 151 111
fax: 541 153 070
e-mail: info@bvv.cz
http://www.bvv.cz