časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Stavební veletrhy Brno 2004 – připravovaný doprovodný program

|

číslo 3/2004

trh, obchod, podnikání

Stavební veletrhy Brno 2004 – připravovaný doprovodný program
Premiéra veletrhu elektroinstalací a osvětlovací techniky ELEKTRO
(pavilon F) 20. až 24. dubna 2004, Výstaviště Brno

Brněnské výstaviště vstoupilo do dalšího roku své existence a s jeho začátkem také vrcholí přípravy na novou veletržní sezónu. Ve dnech 20. až 24. dubna obsadí areál BVV Stavební veletrhy Brno. V tomto roce se pod hlavičkou stavebnictví představí pět výstavních celků. K tradičnímu komplexu veletrhů IBF, SHK BRNO a URBIS přibudou dva další: 11. veletrh techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí ENVIBRNO se uskuteční v jarním termínu, skutečnou premiérou bude veletrh elektroinstalací a osvětlovací techniky ELEKTRO v pavilonu F.

Obr. 1

18. února

Jakousi předehrou tradičně bohatého doprovodného programu veletrhů bude odborná konference nazvaná IT-BUILD, která se koná již 18. února 2004 v budově Hospodářské komory ČR v Praze. Setkání odborníků a firem představí i tzv. inteligentní budovy – fenomén „vysoce náročného stavebnictví“.

19. dubna

V předvečer veletrhů zopakují organizátoři akci z minulého roku – „předehru„ pro odbornou veřejnost. Letos jsou srdečně zváni všichni příznivci architektonických památek. Setkání Památky, památkáři, inženýři a architekti se symbolicky uskuteční v historické budově funkcionalistického Pavilonu Brno. Během večera by mj. měla být podepsána smlouva o spolupráci mezi Národním památkovým ústavem ČR, ČKAIT a ČSSI.

20. dubna

Ve středu zájmu jistě bude oficiální zahajovací akce Stavebních veletrhů Brno, naplánovaná na 20. duben. Mezinárodní konference Evropské stavební fórum Brno 2004 bude letos soustředěna na setkání zástupců vysokých stavebních škol z celé Evropy. Akce se uskuteční pod záštitou ministryně školství ČR Petry Buzkové, hejtmana Jihomoravského kraje Stanislava Juránka a primátora města Brna Petra Duchoně. Souběžnou akcí bude setkání studentských delegací evropských stavebních fakult nazvané BauFak, které má již několikaletou tradici v německy mluvících zemích.

20. až 23. dubna

Na tyto dny je naplánován ENVIKONGRES 2004 na téma IPPC a nejlepší dostupné techniky ve střední Evropě. Setkání zástupců ministerstva životního prostředí, ministerstva průmyslu a obchodu a ministerstva zemědělství ČR s odborníky a zahraničními hosty by mělo mj. přiblížit nové směrnice pro ochranu životního prostředí.

21. dubna

V tento den se v rámci doprovodného programu SHK BRNO pod záštitou prezidenta Hospodářské komory ČR dr. Ing. Jaromíra Drábka a ministra průmyslu a obchodu ČR Ing. Milana Urbana uskuteční konference nazvaná Technická zařízení budov v 21. století.

Příspěvky odborníků by měly představit danou tematiku v kontextu blížícího se vstupu do EU.

22. dubna

Na 22. duben se zde připravuje Konference o inteligentních budovách. Představí hlavní téma premiérového veletrhu ELEKTRO, tj. propojení elektrooborů se stavebnictvím.

22. a 23. dubna

Mezinárodní symposium Mosty pořádané v uvedených dnech seznámí s nejnovějšími poznatky z oblasti mostní tematiky nejen z České republiky, ale i ze zahraničí. Záštitu nad letošním, již 9. ročníkem převzal ministr dopravy ČR Ing. Milan Šimonovský.

K tradičním akcím Stavebních veletrhů Brno patří vyhlášení výsledků soutěže Stavba Jihomoravského kraje a udělení Zlatých medailí nejlepším exponátům veletrhů IBF, SHK BRNO a nově i ELEKTRO. Jako každý rok bude také udělena cena odborných novinářů.

Bližší informace lze získat na:
tel.: +420 541 152 888
fax: +420 541 152 889
e-mail: ibf@bvv.cz
http://www.ibf.cz