časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Stavební veletrhy Brno

|

číslo 1/2006

Stavební veletrhy Brno

Stavební veletrhy Brno 2006 jsou soustředěním tří samostatných veletrhů.
Ve dnech 25. až 29. dubna 2006 se uskuteční jedenáctý mezinárodní stavební veletrh IBF, sedmý mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNO a třetí mezinárodní veletrh osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov ELEKTRO. Ve stejném termínu se na brněnském výstavišti bude konat veletrh investičních příležitostí URBIS INVEST, který navazuje na tradici veletrhu URBIS.

Zlaté medaile 2006

Jedním z vrcholů doprovodného programu Stavebních veletrhů Brno je každoroční udílení cen Zlatá medaile. Slavnostní ceremoniál aktuálního ročníku bude v den zahájení veletrhů, tj. 25. dubna. Vyhlášeny budou nejlepší exponáty prezentované na veletrzích IBF, SHK BRNO a ELEKTRO. Hodnotícími kritérii jsou mj. originalita řešení, technické parametry, energetická účinnost, stupeň automatizace nebo vliv na životní prostředí. V zásadě by ocenění měly získat výrobky, které jsou srovnatelné s výrobky světové úrovně, nebo ty, které určují trend vývoje v daném oboru.

Obr. 1.

Organizaci soutěže zajišťuje Kongresové centrum Brno. Zde je také možné získat podrobné informace o podmínkách účasti v soutěži. Uzávěrka pro podání přihlášek do soutěže je 14. března 2006.

Aura 2006

V této soutěži bude hodnocena nejefektivnější účast na veletrhu. Zaměřuje se mj. na plnění marketingových cílů vystavujících firem v rámci veletržní účasti.

Partneři veletrhu

Mezi hlavní komerční partnery veletrhu URBIS INVEST 2006 patří společnosti Squire, Sanders & Dempsey, v. o. s., Cushman & Wakefield Healey & Baker a ING Real Estate Development Česká republika. Ve spolupráci s Veletrhy Brno budou tyto společnosti připravovat také odbornou část doprovodného programu veletrhu URBIS INVEST v podobě odborné diskuse na téma multifunkční městská centra – obchod, administrativa, kultura a PPP (public private partnership) – příležitosti a jejich realizace.

Zájem finančních investorů, především zahraničních, o velká obchodní centra zvýšil ceny pozemků a výhledových staveb a snížil úrokovou sazbu výnosnosti, a to téměř na úroveň západního trhu. Z toho vyplývá předpoklad, že v budoucnosti budou velmi využívána tzv. multifunkční centra, která budou kombinovat komerční aktivity s kulturními (kina a divadla) a sportovními (bowling, squash, plavecké bazény atd.). V rámci doprovodného programu brněnských Stavebních veletrhů budou mít návštěvníci možnost blíže se seznámit s touto problematikou. Dalším významným doprovodným programem bude i setkání na téma využití projektů PPP, tedy spolupráce veřejného a soukromého sektoru při zajišťování dlouhodobého poskytování veřejných služeb.

Advokátní kancelář Squire, Sanders & Dempsey, v. o. s., poskytuje právní servis 31 pobočkám na celém světě. V České republice je společnost od roku 1991. Zaměřuje se především na právní poradenství ohledně nemovitostí, financování, fúzí a akvizic, arbitráže, převodů majetku státu a obcí na jiné osoby (privatizace) a veřejných zakázek.

Dalším partnerem je Cushman & Wakefield Healey & Baker – poradenská firma v oblasti nemovitostí (investice, pronájem, konzultace při výstavbě, průzkum trhu, oceňování, správa nemovitostí), působící v Evropě, na Blízkém východě a v Africe jako divize společnosti Cushman & Wakefield. Majitelům nemovitostí, nájemcům a investorům nabízí komplexní řešení v podobě poradenství, realizace a řízení procesu nakládání s nemovitostmi, jako např. pomoc klientům při koupi, prodeji, financování, pronájmu a řízení nemovitého majetku. Firma poskytuje také servis v oblasti oceňování, strategického plánování a průzkumu, analýzy portfolia, výběru pozemků, asistenci při umísťování požadavků na prostory a mnoho dalších konzultačních služeb. Na český trh vstoupila v roce 1993 a dnes ve své pražské pobočce zaměstnává 64 lidí.

Třetím partnerem je ING Real Estate Development Česká republika – mezinárodní realitní společnost, která se zabývá správou, rozvojem a financováním investic do nemovitostí. ING Real Estate Development působí v České republice na trhu s nemovitostmi již patnáct let. Jde o developerskou společnost věnující se rozvoji komerčních a rezidenčních nemovitostí. Projekty společnosti se vyznačují vynikající kvalitou a zajímavou architekturou, která respektuje charakter, historickou hodnotu a specifika každé lokality. Mezi realizované projekty mimo jiné patří Tančící dům či Zlatý Anděl v Praze.

Nadace Terezy Maxové

Stavební veletrhy Brno a URBIS INVEST se rozhodly finančním darem podpořit projekt Program růstu Nadace Terezy Maxové a zahájit tak s touto nadací dlouhodobou spolupráci. Pojítko mezi Stavebními veletrhy a mladou generací je zřejmé: stavební aktivity směřují k rozvoji, k budoucnosti. Základní jistotou pro mladé lidi je možnost získat bydlení, která je často velmi vzdálená těm, kteří nepoznali standardní zázemí a žijí mimo své biologické rodiny. Stavební veletrhy Brno poskytnou finanční dar na podporu pomoci dětem vyrůstajícím mimo rámec takovéto rodiny (Program růstu). Částku ve výši 250 tisíc korun předal zástupce Veletrhů Brno do rukou Terezy Maxové, patronky nadace, v rámci Vánočního koncertu Nadace Terezy Maxové, který se konal 30. listopadu 2005 v Brně. Kromě toho Stavební veletrhy Brno odvedou Nadaci Terezy Maxové jednu korunu z každé vstupenky prodané návštěvníkům veletrhů. Program růstu by měl z těchto peněz zajistit podporu malých stavebních úprav, jejichž cílem je zpříjemnění životního prostředí dětem v kojeneckých ústavech a dětských domovech.

Podrobnosti k podmínkám účasti v jednotlivých soutěžích zájemci naleznou na webových stránkách Stavebních veletrhů Brno 2006: www.stavebniveletrhybrno.cz

Bližší informace:
Martina Bajerová, manažerka PR a reklamy
Stavební veletrhy Brno a URBIS INVEST
tel.: 541 152 722, fax: 541 152 889,
e-mail: mbajerova@bvv.cz