časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Stavební veletrhy Brno

|

číslo 12/2006

Stavební veletrhy Brno

Stavební veletrhy Brno tvoří již tradiční sestava tří samostatných veletrhů. Mezinárodní stavební veletrh IBF, mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNO a mezinárodní veletrh osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov ELEKTRO, vedle nichž souběžně probíhá i veletrh investičních příležitostí URBIS INVEST, každoročně přilákají do Brna desetitisíce návštěvníků, laiků i odborníků. Stavební veletrhy Brno jsou podle hodnocení Evropské federace stavebního průmyslu jediným stavebním veletrhem mezinárodního významu ve střední a východní Evropě s vysokým zastoupením odborné veřejnosti. V rámci celé Evropy dlouhodobě patří mezi pět největších veletrhů v oboru.

Letošní ročník se vydařil

Ve dnech 25. až 29. dubna 2006 se konal jedenáctý ročník Stavebních veletrhů Brno. Při té příležitosti se na brněnském výstavišti na ploše 57 142 m2 sešlo více než 1 400 vystavovatelů z 25 zemí. Novinky moderního stavebnictví si přišlo prohlédnout na 91 500 návštěvníků, z toho 69 % odborníků. Hlavním tématem veletrhů byla „Zelená energie„ – alternativní zdroje elektrické energie a výrobky a systémy snižující energetickou náročnost staveb. Tyto produkty prezentovalo 97 firem.

Obr. 1.

V rámci doprovodného programu veletrhů se také uskutečnilo každoroční udílení cen Zlatá medaile, kterou se oceňují výrobky na světové nebo srovnatelné úrovni či ty, které určují trend vývoje v daném oboru. Hodnotícími kritérii jsou mj. originalita řešení, technické parametry, energetická účinnost nebo vliv na životní prostředí. Další zajímavou soutěží byla Aura 2006, hodnotící celkový vzhled expozice, funkčnost, grafické ztvárnění a celkové architektonické řešení.

Stavební veletrhy Brno upevnily letošním ročníkem své prvenství mezi veletrhy v oboru nejen v Čechách, ale i ve střední Evropě.

Stavební veletrhy Brno 2007

Dvanáctý mezinárodní stavební veletrh IBF, osmý mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNO a čtvrtý mezinárodní veletrh osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov ELEKTRO se budou společně s veletrhem investičních příležitostí konat ve dnech 17. až 21. dubna 2007. Hlavním tématem budou „opravy bytového fondu„ a jako dozvuk letošního ročníku i „zelená energie„.

Doprovodný program nadcházejícího ročníku slibuje nejen soutěž Zlaté medaile a soutěž o nejefektivnější expozici Aura 2007, ale i další zajímavé soutěže pro učně nebo mladé architekty.

Novinky na brněnském výstavišti

Mezinárodní stavební veletrhy spolu s dalšími veletržními akcemi, jako např. Mezinárodní strojírenský veletrh, Invex a další, zaznamenaly rostoucí zájem zákazníků o kvalitní výstavní plochu. Na letošním MSV tato poptávka dokonce převýšila možnosti brněnského výstaviště. V zájmu zkvalitňování služeb rozhodlo vedení společnosti Veletrhy Brno zpracovat projekt výstavby nového pavilonu typu haly V. Ten by měl být uveden do provozu do roku 2009.