časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Stäubli položilo základní kámen nového sídla

Stäubli Systems, s. r. o. | www.staubli.com

Vedení pardubické pobočky švýcarské společnosti Stäubli v červnu 2021 slavnostně zahájilo výstavbu nového firemního sídla, které během následujících deseti měsíců vyroste v sousedství stávající budovy v nově vznikající obchodní a průmyslové zóně Fáblovka. Základní kámen nové budovy pak pokřtil symbolicky jeden z robotů Stäubli.

 Stäubli položilo základní kámen nového sídla
Obr. 1. Slavnostní zahájení výstavby nového sídla Stäubli, 
Obr. 2. Vizualizace nového firemního sídla z dílny architektonického Studia Libre

Firma Stäubli, globální lídr v oblasti konektorových řešení a průmyslové robotiky, z Pardubic řídí již od roku 2005 aktivity společnosti ve střední a jihovýchodní Evropě. Vzhledem k pokračujícímu rozvoji firmy rostou i prostorové nároky a stávající pronajímaná budova přestala vyhovovat, i proto podpořila mateřská firma investici do výstavby vlastního moderního sídla. „Nová budova nám poskytne více prostoru pro školení zákazníků a aplikační testy i reprezentativní zázemí pro semináře a další akce,“ doplňuje jednatel společnosti Václav Černý.

Přípravy projektu o jeden rok odložila pandemická situace, nicméně už na podzim se je podařilo obnovit díky zlepšeným obchodním výsledkům. Na začátku dubna započaly přípravné práce a od května jsou pak viditelné i první stavební pokroky pod vedením společnosti Chládek a Tintěra Pardubice, která zvítězila ve výběrovém řízení na generálního dodavatele stavby. Na slavnostní akci nemohl chybět ani průmyslový robot Stäubli TX2-60, který polil základní kámen lahví šampaňského.

Stäubli položilo základní kámen nového sídla
Obr. 3. Na slavnostním zahájení nechyběl ani průmyslový robot Stäubli, který pokřtil stavbu

„V neposlední řadě pak samozřejmě chceme vytvořit i atraktivní a příjemné prostředí pro naše zaměstnance a ukázat, že firma Stäubli je zajímavým zaměstnavatelem v rámci regionu,“ uzavírá Černý, který se již stejně jako ostatní zaměstnanci těší na zhruba stometrové stěhování do nových kanceláří – to by mělo proběhnout ve druhém čtvrtletí 2022.