časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Sportovní hry OEZ

|

číslo 7/2006

Sportovní hry OEZ

Počátkem letošního června, těsně před termínem konání parlamentních voleb v ČR, uspořádala známá firma OEZ své dnes již tradiční sportovní hry. Jejich konání sice znamená pro zaměstnance OEZ den volna, ale zároveň je to pro ně příležitost strávit tento den některou z mimopracovních sportovních aktivit – mohou se zúčastnit turistického pěšího pochodu na několika trasách v překrásném okolí města Letohradu, ti aktivnější mohou absolvovat volejbalový turnaj nebo se prostě jenom připojit k celofiremnímu setkání v biatlonovém areálu V lomu. Ten má parametry odpovídající světovým biatlonovým kritériím a konají se zde pravidelně závody světového poháru v tomto náročném, ale krásném sportu. Biatlonový klub OEZ je líhní českých reprezentantů a na svém kontě má již nejednu světovou medaili.

Obr. 1.

Obr. 1. Volejbalový turnaj OEZ se uskutečnil v útulném areálu místního Spartaku TJ Letohrad a bojovalo zde šest týmů

Společnost OEZ působí na elektrotechnickém trhu již bezmála sedmdesát let. Je výrobcem vysoce kvalitní spínací techniky nízkého napětí, která má tradici a vynikající obchodní zvuk.

OEZ o sobě – a právem – tvrdí, že je progresivní, dynamická a zákaznicky orientovaná firma. Tato charakteristika se promítá i v podpoře sportovních odvětví, které vhodně doplňují nastoupenou firemní cestu. Uspořádání sportovních her je promyšleným koncepčním tahem, který podporuje ztotožnění se zaměstnanců OEZ s firmou, která jim poskytuje perspektivu a kde nacházejí uplatnění podle svých schopností.

Sport podporuje OEZ na oblastní, celostátní i mezinárodní úrovni. V letohradském regionu se podílí zejména na chodu fotbalového klubu, klubu biatlonu a některých dalších sportovních odvětví. Svým působením tak přispívá ke zlepšení podmínek sportovního vyžití mládeže, k její výchově, a tím i k rozvoji oblasti.

Obr. 2.

Obr. 2 a 3. Sportovních her OEZ se v osobě šéfredaktora (obr. 2, třetí zleva) aktivně zúčastnila i redakce Elektro. Tým USAKA skončil čtvrtý, přestože jeho ambice byly původně vyšší. Tak snad příště!

Záměrem spojení značky OEZ s vrcholnými sportovními výkony je vytvoření cesty od české extraligy až po světovou špičku. Podpora odvětví je transparentní a je přirozenou součástí firemní politiky OEZ.

OEZ – tradiční výrobce přístrojů nízkého napětí – ekonomicky prosperuje: Za prvních šest měsíců letošního roku letohradská firma realizovala nárůsty tržeb jak na domácím trhu, tak v zahraničí. Tržby přesáhly o několik desítek milionů korun hranici 0,5 miliardy., což znamená čtrnáctiprocentní nárůst oproti stejnému období minulého roku.

Sportovních her se aktivně zúčastnila i redakce Elektro. V osobě šéfredaktora totiž našel oporu volejbalový tým s názvem „USAKA„, složený z novinářů regionálního tisku a pracovníků marketingu OEZ. Nikoliv, v názvu se neodrážela inspirace zemí vycházejícího slunce, jak by se mohlo na první poslech zdát, ale byla použita volejbalová hantýrka, kde „sako„ znamená docela jednoduše síť.

Volejbalový turnaj se uskutečnil v útulném areálu místního Spartaku TJ Letohrad a bojovalo zde šest týmů. Tým USAKA skončil čtvrtý, přestože jeho ambice původně byly vyšší. Tak snad příště, ale to bude muset pan šéfredaktor o trochu víc přidat!

(jk)