časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Spolehlivé řešení energie pro cesty a rekreaci – nezávislé zdroje energie SFC Energy

|

Současná situace nahrává trendu trávení dovolené na cestách karavanem nebo obytným přívěsem. A na cestách si lze užívat i pohodlí, díky nezávislým zdrojům energie SFC Energy. Palivové články SFC Energy EFOY jsou řešením zcela autonomního bezúdržbového zdroje napájení pro zajištění dostatečného množství elektrické energie. Vše, co jednou za čas je třeba udělat, je jednoduchá výměna kanystru s palivem. Proto jsou palivové články Efoy vhodné pro majitele karavanů, obytných automobilů či lodí k zajištění elektrické energie daleko od turistických center, např. v kempech či přístavech.

Palivový článek Efoy je ideálním zdrojem energie pro 12 V i 24 V baterii. Integrovaný regulátor nabíjení trvale sleduje stav nabití palubní baterie, v případě potřeby dochází k jejímu plně automatickému nabíjení. Jakmile je baterie nabitá, dojde k vypnutí, resp. přepnutí systému do pohotovostního režimu. Zajišťuje vždy plně nabitý zdroj energie a zároveň chrání baterii před škodlivým nepřetržitým nabíjením i úplným vybitím. Celý chod systému je tichý a ekologický, proto lze SFC palivové články používat i v uzavřených prostorách.

Efoy Hybrid Power tak představuje sladěný «energetický balíček», který se skládá z palivového článku a lithiové baterie. Palivový článek vyrábí elektřinu, lithiová baterie ji ukládá. Chytrý Battery Management System (BMS) lithiové baterie Efoy zajišťuje inteligentní komunikaci mezi palivovým článkem a baterií. Palivový článek pracuje co nejúčinněji a baterie těží z optimálního nabíjení, speciální ochrany a dlouhé životnosti.

Efoy je lehký a kompaktní – vejde se i do malých prostor. Ideální místo pro instalaci v obytném voze může být např. zadní garáž, boční prostor nebo pod lavicí. Na lodi je lze instalovat do skříňky nebo na záď. Efoy lze snadno uložit i pod sedadlo nebo do bočních přihrádek v interiéru.

Palivové články SFC Energy využívá i jednička na poli luxusních obytných vozů, německá značka Morelo. Tyto dispozičně, technologicky a funkčně designové obytné vozy nad 3,5 t jsou vybaveny nejvyšším standardem i v této oblasti. A jsou také energeticky náročné, nechybí v nich škála kuchyňských spotřebičů, podlahové vytápění a další vychytávky, které vyžadují energii.

[Tiskové materiály Audiopro.]