časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Společnost UniControls oslavila 15 let existence

|

číslo 8/2006

Společnost UniControls oslavila 15 let existence

UniControls a. s., přední česká společnost v oblasti vývoje a implementace řídicích systémů pro průmysl a dopravu, oslavila v červnu letošího roku patnáct let své existence. UniControls se systematicky zaměřuje na vývoj vrcholových řešení, která lze využívat i v nejnáročnějších pracovních podmínkách. Tato řešení zajišťují chod mnoha systémů nezbytně nutných pro každodenní život obyvatel České republiky, jako je např. Úpravna vody Želivka, podzemní zásobníky plynu v Čechách i na Moravě, pražské metro, vlakové soupravy EMJ 471 a další.

Společnost UniControls byla založena v roce 1991. V současné době zaměstnává téměř 140 pracovníků a její obrat překročil 200 milionů korun. Stala se členem řady významných národních i mezinárodních organizací (ACRI, UNIFE, CAN in Automation aj.), účastní se významných mezinárodních projektů (OCERA, InteGRail), získala několik ocenění v rámci soutěže Inovace roku a dvě zlaté medaile na MSV Brno a spolupracuje s mnoha vysokoškolskými pracovišti.

Obě stěžejní aplikační oblasti produktů společnosti – stacionární (zejména plynárenství) a mobilní (železnice a metro) – mají mnoho společného: náročné pracovní podmínky, vysoké požadavky na spolehlivost a nutnost vyřešit komunikaci mezi různými systémy. V oblasti stacionárních systémů získala společnost významné reference např. dodávkami pro RWE Transgas. Co se týče mobilních systémů, bylo cílem firmy UniControls stát se důležitým hráčem na českém trhu a postupně expandovat do zahraničí. Tento cíl naplňuje jednak vývojem unikátních přístrojů a systémů na vrcholné technické úrovni (např. komunikační uzel TCN Gateway), jednak akvizicí firem z oboru.

V současné době je společnost UniControls schopna nabídnout téměř kompletní sortiment elektronických zařízení jak pro nová kolejová vozidla, tak pro modernizaci starších typů. Podepsání memoranda o spolupráci s indickou firmou BHEL (Bharat Heavy Electricals Limited) a předběžné smlouvy s čínskou firmou China Nothern Locomotive and Rolling Stock Industry (Group) vytváří předpoklady pro další expanzi společnosti UniControls do zahraničí.
[Tisková zpráva UniControls a. s.]