časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Společnost SMA Solar Technology AG slaví 30leté výročí

|

Společnost SMA Solar Technology AG (SMA) oslavila za účasti německého ministra životního prostředí Norberta Röttgena 30 let od svého založení a zároveň slavnostně zahájila stavbu největšího servisního centra fotovoltaických střídačů na světě. Malá ryze německá společnost dodávající řídicí systémy se od svého založení v roce 1981 vypracovala na vedoucí firmu v oboru technologií a světovou špičku ve vývoji a výrobě fotovoltaických střídačů. Jedním z nejdůležitějších témat budoucnosti v oblasti zásobování elektrickou energií je bezproblémové zapojení stále většího množství elektrické energie generované obnovitelnými zdroji do veřejné distribuční sítě. K tomu významně přispívá i společnost SMA, např. svým řešením pro inteligentní řízení a správu sítě a fotovoltaických elektráren.

V průmyslové zóně Sandershäuser Berg byla slavnostně zahájena stavba největšího servisního centra fotovoltaických střídačů na světě. Již na jaře roku 2012 budou v nové budově analyzovány, testovány a opravovány střídače ze všech kontinentů. Na území Německa je zařízení společnosti SMA vyměňováno do 24 hodin a v zahraničí do 48 hodin.

Vedle vysoké funkčnosti byla při plánování nového servisního centra v lokalitě Sandershäuser Berg věnována zvláštní pozornost otázce udržitelného a efektivního využívání energie. Energetická koncepce budovy staví na dokonale izolovaném obvodovém plášti v dřevěné příhradové konstrukci, využívání odpadního tepla z výroby a efektivním zpětném získávání tepla. Navíc je na střeše budovy nainstalována fotovoltaická elektrárna o výkonu 1 MW.

[Tiskové materiály SMA.]