časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Společnost Schneider Electric koupila APC

|

číslo 12/2006

Společnost Schneider Electric koupila APC

Na začátku listopadu t. r. uzavřela společnost Schneider Electric s APC definitivní smlouvu o fúzi, podle níž získá všechny její akcie v celkové hodnotě přibližně 5,5 miliardy USD. Kupní cena, která činí přibližně 6,1 miliardy USD, bude zaplacena v hotovosti. Správní a dozorčí rady obou společností jednají ve shodě, fúzi již potvrdily a plně ji podporují.

Trh záložního napájení dlouhodobě rychle roste. Tento růst je způsoben rozvojem informačních technologií a potřebou nepřetržitého napájení stále většího počtu aplikací v průmyslové výrobě, zdravotnictví, datových centrech apod. Záložní napájení je významnou součástí systémů distribuce elektrické energie, jednoho z klíčových produktových segmentů Schneider Electric. Ten dodává produkty a řešení pod značkou dceřiné firmy MGE UPS. Zakoupením společnosti APC a jejím spojením s firmou MGE UPS Systems se Schneider Electric stane vedoucí společností v oboru záložních zdrojů.

Celá transakce ještě podléhá schválení valné hromady APC a regulačních orgánů v USA i v EU. Definitivní dokončení celé operace se předpokládá v prvním čtvrtletí 2007.