časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Společnost Schneider Electric hází záchranný kruh dětem

|

číslo 11/2006

Společnost Schneider Electric hází záchranný kruh dětem

Sbírkový projekt Pomozte dětem a společnost Schneider Electric nyní uzavřely dvouleté partnerství

Na velvyslanectví Velké Británie v Praze bylo 26. září 2006 oznámeno uzavření generálního partnerství mezi společností Schneider Electric a sbírkovým projektem Pomozte dětem. Nadace rozvoje občanské společnosti, jež zodpovídá za realizaci projektu, tak získává spolehlivého partnera, který bude nejen jedním z největších dárců sbírky, ale bude se také zásadně podílet na úhradě finančních nákladů spojených s provozem projektu. Sbírkový projekt Pomozte dětem již devátým rokem podporuje děti s výchovnými a vývojovými problémy – děti žijící mimo rodinu, týrané děti, děti s tělesným, duševním nebo smyslovým postižením, děti ohrožené drogovou závislostí nebo děti žijící v nepříznivých životních podmínkách.

Obr. 1.

Dlouhodobá spolupráce

Společnost Schneider Electric spolupracuje na projektu Pomozte dětem od roku 2000. Patří každoročně k největším přispěvatelům a celkem věnovala na konto sbírky přes 1,3 milionu korun. Na tomto příspěvku se podílí jak samotná společnost, tak i zaměstnanci. K podpisu partnerské smlouvy mj. uvedl ředitel pro marketing a strategický rozvoj Schneider Electric CZ Ing. Petr Hermann: „Partnerství je vyústěním naší strategie společensky zodpovědné firmy. V mezinárodním měřítku Schneider Electric přispívá po celém světě na mnoho projektů pomáhajících ohroženým či znevýhodněným mladým lidem. V České republice podporujeme řadu menších občanských sdružení pracujících s dětmi či zdravotně postiženými občany, podporujeme studentské projekty a zapojení mladé generace do společnosti.„

Podle Hany Šilhánové, ředitelky Nadace rozvoje občanské společnosti, je projekt Pomozte dětem v současnosti nejznámější veřejnou sbírkou v České republice a dokázal přinést potřebnou a účinnou pomoc již téměř devadesáti tisícům dětí.

Záchranný kruh

Společnost Schneider Electric se zároveň stala hlavním zakládajícím členem klubu Záchranný kruh. Posláním tohoto klubu je sdružovat dárce a přátele projektu Pomozte dětem s cílem zvýšit veřejný zájem o tento projekt a vytvořit stabilní zázemí.

Hlavními cíli projektu jsou:

  • zvýšení kvality života dětí,
  • vytváření rovných příležitostí pro všechny děti a různé skupiny populace,
  • podpora práv dětí na život v rodině nebo v náhradním rodinném prostředí.

Podle reprezentativního výzkumu agentury STEM z června 2006 je Pomozte dětem nejznámější sbírkou v ČR – zná ji 85 % občanů.