časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Společnost REM-Technik opět na MSV v Brně

|

číslo 8-9/2004

Mezinárodní strojírenský veletrh

Společnost REM-Technik opět na MSV v Brně

Společnost REM-Technik s. r. o. – dodavatel komponentů pro automatizaci výroby, se i v letošním roce zúčastní Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, kde bude prezentovat celý svůj sortiment.

Obr. 1

Magnet expozice

V expozici upoutá na první pohled aplikace speciálních špičkových laserových a barevných senzorů firmy Sensor Instruments v kombinaci s jejich řízením a vyhodnocením dat pomocí řídicího systému MicroSmart – IDEC. Veškerá vyhodnocená data se zobrazují na barevném touch-panelu HG4F – IDEC.

Německá firma Sensor Instruments, jejímž exkluzivním partnerem v ČR je společnost REM-Technik, nabízí svým zákazníkům individuální řešení pro nadstandardní aplikace optických laserových a barevných senzorů. Tyto unikátní senzory již našly uplatnění v automobilovém a v tabákovém průmyslu a dalších výrobních odvětvích.

Obr. 2

Jak již bylo výše napsáno, vyhodnocení, komunikace a zobrazení veškerých dat probíhá pomocí jednotek vyráběných japonským koncernem IDEC IZUMI. Společnost REM-Technik, jeho exkluzivní partner, poskytuje kompletní sortiment od nejjednodušších ovládacích prvků až po novou generaci displejů a řídicích systémů.

Popis aplikace

Prezentovaná aplikace simuluje využití speciálních laserových a barevných senzorů v automobilovém průmyslu. Na modelech několika vozidel jsou představeny vlastnosti různých typů senzorů (obr. 1).

Zjištění objektu se děje prostřednictvím laserového senzoru řady R-LAS. Detekci barvy zajišťuje senzor řady SI-COLO84 (rozlišení 12 bitů, až 100 barev). Senzor A-LAS detekuje typ objektu s přesností až na 0,01 mm.

Na řízení a vyhodnocení je využit řídicí systém MicroSmart – IDEC (obr. 2), CPU modul FC4A-D20RS1 (zpracuje data o přítomnosti objektu, barvě a výšce karoserie – určí typ vozidla).

Obr. 3

Zobrazení a komunikace se senzory, včetně jejich zpětného nastavování, zajišťuje touch-panel IDEC řady HG4F (obr. 3).

Software (SW) pro komunikaci mezi řídicím systémem a barevnými senzory je poskytována zdarma pro aplikace s využitím řídicího systému IDEC a Siemens.

Závěr

Bližší informace technického i obchodního charakterou poskytnou zájemcům zástupci společnosti REM-Technik přímo na výstavišti MSV v Brně, pavilon Z – přízemí, ve stánku č. 9.

REM-Technik s. r. o.
Palackého nám. 13
664 91 Ivančice
tel.: 546 434 556-7
fax: 546 434 005
e-mail: office@rem-technik.cz
http://www.rem-technik.cz