časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Společnost Lapp Kabel uvádí na trh dvě novinky v oblasti kabelových vývodek

|

číslo 8/2006

Společnost Lapp Kabel uvádí na trh dvě novinky v oblasti kabelových vývodek

Na strojírenském veletrhu v Brně představí společnost Lapp Kabel s. r. o. dvě převratné novinky v oblasti osvědčených a celosvětově používaných kabelových vývodek řady SKINTOP®.

Obr. 1.

Kabelová vývodka SKINTOP® Click představuje zásadní inovaci díky novému, pokrokovému aretačním systému – bez šroubování, jedním cvaknutím. Nyní stačí pouze krátce pootočit přítlačnou matici doleva a kabel je upevněn, vystředěn, chráněn proti vibracím, odlehčen proti tahu (podle EN 50262) a utěsněn (IP68). Tento pokrokový aretační systém čtyř západek uspoří při montáži až 70 % času. Systém je použitelný všude tam, kde se pracuje se stěnou o tloušťce 1 až 4 mm nebo při montáži s nedostatkem prostoru.

Nová kabelová vývodka SKINTOP® MS-SC-M Brush s jedinečným kartáčovým systémem pro zajištění elektromagnetické kompatibility (EMC) a je ideální pro všechny stíněné kabely a vodiče s měděným stínicím opletem a s žilami velkých průřezů. Výhody tohoto systému spočívají ve velkém variabilním rozsahu sevření, jednodušší montáži a demontáži, přiřazení ke kabelům i v hospodárném vedení skladu. Pomocí SKINTOP® MS-SC-M Brush je kabel jedinou pracovní operací vystředěn, upevněn, odlehčen proti tahu a hermeticky utěsněn (IP68). Kromě dosažení optimálního nízkoohmového spojení se stíněním (u stíněných kabelů s vnitřním pláštěm i bez něho) umožňuje princip kartáče rychlejší a pohodlnou montáž a maximální volnost z hlediska justování a otáčivosti kabelu.
[Tisková informace Lapp Group]