časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Spirálové kabely Baude

Baude Kabeltechnik, s. r. o. | www.baude.com/cs/

Německá společnost BAUDE Kabeltechnik GmbH je podnik s tradicí sahající až do roku 1978. Na našem trhu je zastoupena dceřinou společností Baude Kabeltechnik, s. r. o. sídlící v Brně. Je dobře známá mezi firmami dodávajícími běžnou i speciální kabeláž pro řízení a napájení v nejrůznějších odvětvích průmyslu, jako jsou např. zdvihací technika, automobilový průmysl, strojírenství, těžební provozy, zdravotnická technika, stavebnictví atd. Vedle běžných vedení jsou zvlášť známé kabely pro pohyblivé přívody ve výrobních provozech. K typickým produktům společnosti Baude patří spirálové kabely s izolací z různých materiálů – podle způsobu aplikace. Na použitém materiálu závisí životnost kabelu, vratná síla (tvarová paměť) při různých teplotách, odolnost proti mikrobům, oleji, kyselinám a ultrafialovému záření.

Jedním z představitelů skupiny spirálových kabelů je Semoflex® Roboschlepp®. Tyto kabely jsou vhodné pro velmi velká mechanická namáhání, např. pro portálové roboty, vysokonapěťové stroje a zvedací plošiny, jakož i pro napájení vrtaček, šroubováků a dalšího ručního nářadí. Protože toto spirálované vedení má dobrou vratnou sílu i v chladu, používá se navíc i venku a je využíváno tam, kde záleží na vysoké kvalitě a dlouhé životnosti.

Jiný příklad: kabel Semoflex® H05BQ-F/H07BQ-F (oranžový) mimo to velmi dobře obstál v testu Zkušebního ústavu pro materiály v Hannoveru, kdy zkoušený vzorek přestál více než jeden milion cyklických zatížení bez poruchy. Uvedené kabely jsou proto vhodné k použití všude tam, kde je vyžadována vysoká kvalita a dlouhá životnost.

Baude Kabeltechnik, s. r. o., Havránkova 11, 619 62 Brno
www.baude.com/cs/, tel.: +420 543 521 370, baude@baude.cz