časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Slovo šéfredaktora Elektro číslo 8-9/2004

|

číslo 8-9/2004

Slovo šéfredaktora

Když jsem na podzim loňského roku usoudil, že redakce ELEKTRO nezbytně potřebuje dalšího redaktora, domníval jsem se, že náborová akce na obsazení tohoto postu půjde jako na drátkách. Nejpozději od nového roku se už nová posila měla v prostředí redakce začít adaptovat. Leč ouha – s překvapením jsem zjistil, a to opakovaně, že prostě „nejsou lidi„. Alespoň ne lidi s dostatečným odborným vhledem do oboru elektrotechniky, ale zároveň s kusem „novinářského střeva„. Takového střeva, které by jim vtisklo do ruky pomyslné pero a do duše nutkání se slušnou češtinou a s přiměřenou odborností orientovat v problematice.

Do redakce ELEKTRO se hlásí buď rázovití, docela i zdatní elektrikáři, kteří ale kupodivu zjišťují, že na postu redaktora budou muset pomocí vlastní hlavy a prstů také leccos napsat na PC. Umouněným ukazovákem (a s odporem) klovají do klávesnice a mumlají:„Jé ..., to je vždycky fuška napsat revizní zprávu ...,„.

Nebo přicházejí tiší, zasnění filozofové, kteří si však zjevně pod pojmem „redaktor„ představují čapkovsky intelektuálního bohéma, zašitého v cvrkotu redakce týden nad jedním novinovým sloupkem.

Bohužel, v hojném počtu jsou k mání i ambiciózní, světoběžní jednoročáci (rok v Austrálii, nebo v USA), kteří „nám to teď všem ale fuckticky nandají.„

Ani jedno, ani druhé, ani třetí nemohu v redakci ELEKTRO potřebovat. Naopak bych zcela vážně pro post „redaktor ELEKTRO„ co nejdříve uvítal tvůrčího chlapa-elektrotechnika:

  • se zájmem o obor, s otevřenou hlavou a slušným všeobecným přehledem,
  • normálně uživatelsky zdatného na PC (MS Office),
  • s komunikativní AJ, přičemž orientace v NJ vítána,
  • s přehledem a se zájmem o celospolečenské dění,
  • bez obavy zpracovávat texty na PC či vyjadřovat se psaným slovem,
  • se samostatným myšlením, komunikativním a týmovým přístupem k práci,
  • s ŘP skup. B.

Naše sekretářka by velmi pravděpodobně ještě dodala: „... a ve věku tak něco přes třicet a výškou nad 190 cm ...„, ale kolegové uchazeči, kteří jste právě zapláli rozhodnutím se přihlásit, to opravdu neberte vážně! Co je mnohem podstatnější – musíte být NEKUŘÁK! Nebo že by právě v tom byl ten háček?

Svá strukturovaná CV promptně zasílejte na mailovou nebo poštovní adresu uvedenou v tiráži časopisu.