časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Slovo šéfredaktora Elektro číslo 8-9/2003

|

číslo 8-9/2003

Slovo šéfredaktora

Titul ELEKTRO se na základě dlouhodobé úspěšné spolupráce s Veletrhy Brno a. s. stal letošním rokem oficiálním mediálním partnerem této výstavnické společnosti pro Mezinárodní strojírenský veletrh.
MSV je největší strojírenský a elektrotechnický veletrh ve střední Evropě a kdo jej na tuto úroveň pod patronací Messe Dűsseldorf dovedl, je právě výstavnická společnost Veletrhy Brno a. s.
Být proto mediálním partnerem takto prestižní společnosti má i pro titul ELEKTRO nezanedbatelný význam. Přestože nejsme v roli mediálního partnerství s Veletrhy Brno a. s. výluční, je našich „kolegů“ v této pozici nemnoho.
Tzv. „mediální partnerství“ se v posledních několika letech stalo jedním z moderních obratů češtiny. Jde bok po boku s pojmy „manažer, smysluplný, … dovedu si představit, arbitráž, asertivní nebo kompetence …„ atp., které se v ústech mnoha nepovolaných mění v pouhé žonglovací míčky slovního exhibicionismu.
Jsem přesvědčen, že mediální partnerství titulu ELEKTRO s Veletrhy Brno a. s. do této skupiny nespadá a je naopak podloženo opravdovou mediální kvalitou a odborným renomé obou stran.
Budeme jenom rádi, když Vy, naši čtenáři, skutečnost „mediálního partnerství“ příznivě zaregistrujete a staneme se tak ve Vašem povědomí „registrovaným mediálním partnerstvím„. V takovémto smyslu si registrované partnerství můžeme dovolit.
MSV věnuje v pravidelných časových odstupech pozornost oborům energetiky a silnoproudé elektrotechniky, střídavě s oborem automatizační techniky. I ELEKTRO je časopis především pro silnoproudou elektrotechniku, a proto je nasnadě nejen vzájemná spolupráce v mediální sféře, ale i zájem o oslovení firem elektrotechnického oboru a zprostředkování možnosti prezentace jejich technických novinek. Proto na stránkách ELEKTRO nacházejí naši čtenáři pravidelně i informace o přípravách MSV nebo o jeho výsledcích.
Je také milou samozřejmostí redakce ELEKTRO, že nás spolu s ostatními tituly FCC PUBLIC – AUTOMA, SVĚTLO - návštěvníci MSV v jeho průběhu naleznou v terénu brněnského Výstaviště, nebo přímo ve stánku č. 43 v pavilonu C.