časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Slovo šéfredaktora Elektro číslo 8-9/2002

|

číslo 8-9/2002

...slovo šéfredaktora

Pojem „MSV“ je natolik neodmyslitelně spojen s mezinárodním strojírenským veletrhem v Brně, že zásadní většinu laiků a odborníků dnes už ani nenapadne jej spojovat s něčím jiným. Budiž toto konstatováno coby fakt potěšitelný pro pořádající Veletrhy Brno a. s., a dokonce se bez váhání připojme k souhlasu s touto skutečností. Ale přece, zachovejme si profesionální zvědavost a přehled a vězme, že pojmem „MSV“ se v oboru na hony (pozn. redakce: hon – zastaralá polní míra daná střídavým osevem plodin na katastru, v myslivosti - vzdálenost mezi pytlákem a střílejícím myslivcem v první fázi úprku) vzdáleném od techniky, a to v oboru klinické psychologie, označuje Muž Středního Věku. A zde nastává poněkud neočekávané, ale bez ohledu na naši logiku zákonité splynutí techniky a psychologie – letošní, již 44. MSV, svým věkem, vyzrálostí, nabídkou, přehledem a možnostmi postupně dospěl do stádia MSV (pozor, nezaměňovat MSV s MSV).

Vypiplán z prvních tápavých ročníků, vycválán z neotesaných jinošských let, vyučen a vzdělán léty hledání vlastního výrazu a zaměření, našel MSV svou tvář, vybudoval svou pozici a sám se stal zdrojem poučení a zkušeností. A přece má MSV před sebou jako správný MSV stále lákavou perspektivu.

Muž Středního Věku je živoucím symbolem Mezinárodního strojírenského veletrhu. Ženy v tomto případě skutečně přicházejí zkrátka, přestože svým půvabem a pestrostí kostýmků a halenek tvoří nezbytný kontrast technice a bez nich bychom si MSV (oba dva) také nedovedli představit. Přesto symbolicky hlavní postavou na hlavní ulici areálu brněnského výstaviště je MSV. Jeho ocelová brada, pronikavý pohled a pevný krok směřují neúprosně k pavilonu Z (C, V, E …?). Jeho pravice třímá mobilní telefon, levice nese kufřík s prospekty. Kravata a šosy saka divoce vlají ve větru. MSV navštívil svůj MSV. Tady je doma, tady je ve svém živlu. Ve dne pavilony výstaviště, večer pavilony města Brna.

Až zanedlouho i Vy půjdete hlavní ulicí brněnského výstaviště, budete právě Vy oním MSV na MSV. Ano, ano, jen se na sebe podívejte.Vy jste onen symbol dokonalé techniky a vůle, vtělený do typického představitele české elektrotechniky.

A jsem to vlastně i já! Vždyť, koneckonců, jsem MSV téměř nachlup stejně mladý, jako MSV.