časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Slovo šéfredaktora Elektro číslo 1/2003

|

číslo 1/2003

Slovo šéfredaktora

Na prahu třetího roku 21. století dovolte malou redakční úvahu: velký český novinář a spisovatel, Jaroslav Hašek, byl vyhozen z „Knihařského obzoru“ za desinformaci o velkém množství škodlivých bakterií, obvykle se prý nacházejících v knihařském škrobu. Hašek pak obsadil místo redaktora v přírodovědném časopisu „Svět zvířat“, kde v zájmu zvýšení předplatného vymýšlel nejen nejroztodivnější druhy živočichů (hltoun strašlivý, velryba sírobřichá …), ale kde zveřejňoval i smyšlené senzační historky (Dítě v kolébce uštípáno salamandry ohnivými) a ovšem i vybíral finanční zálohy na dodání vlkodlaků žíhaných.

Na postu šéfredaktora ELEKTRO naštěstí nejsem nucen podobným způsobem zvyšovat zájem o náš titul. Navíc, myslím si, by mi ani neprošla informace například o tom, že vláda vyjednala s EU pro rok 2003 dotaci na zvýšení odbornosti revizních techniků elektro ve výši 4 mld. EUR. Je také stále více mimo jakoukoliv pravděpodobnost, že evropské elektrotechnické předpisy budou harmonizovány podle „Doporučení ESČ“.

Budeme si zkrátka muset zase i v roce 2003 vystačit s informacemi skutečnými a alespoň z technického hlediska pravdivými. Hltouny strašlivé ani vlkodlaky žíhané nám svět politiky a reklamy hned tak nepřepustí.

Do nového roku 2003 přeje vydavatelství FCC PUBLIC, v čele s redakcí ELEKTRO, všem svým čtenářům i sobě co nejvíce splněných vizí, spokojenosti a úspěchů.