časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Slovo šéfredaktora

|

číslo 5/2006

Slovo šéfredaktora

Komu jsem článkem o návratu ČÚBP (Elektro č. 4, str. 79) šlápl na kuří oko, tomu se, s dovolením, upřímně neomlouvám. Nebylo totiž prvoplánově účelem tohoto veskrze aprílového článku s šifrou (jk) někoho urazit nebo na někoho plivnout, ale v dubnovém čísle si při jeho naditém, v podstatě dvojnásobném rozsahu maličko vyhodit přes postraňky. A jak jinak v dubnu než aprílem?! Ovšem aby to nebylo zase až tak moc zakuklené, je článek jak v obsahu, tak na uvedené straně označen J (smajlíkem). Nicméně, zkratka ČÚBP byla zřejmě tak magická, že smajlík ušel pozornosti.

Obr. 1.

A abych tedy zcela doplnil tuto informaci, šifra jk je moje šifra, protože jedině šéfredaktor si může ve „svém„ periodiku dovolit podobné povyskočení.

Upřímně – ne že by mě ono šlápnutí na kuří oko až tolik těšilo. Nechystal jsem past, nelíčil jsem léčku. Jen jsem se seriózním úsměvem, v saku a kravatě, předložil nesmysl, který vypadá věrohodně! Že elektrotechnika je příliš vážná věc? Že si to jako šéfredaktor odborného časopisu nemohu dovolit? Prosím vás! A čeho jsme to v této předvolební, hyperslibovací a politickou kampaní prožluklé době dnes a denně svědky? Samých nesmyslů, které se roztékají z úst nejroztodivnějších šéfpolitruků v sakách s kravatami, ale které vypadají věrohodně! Na rozdíl od mého článku však označení „smile„ nebo aprílový nádech nemají ani zbla.

Aprílové vstupy uvádíme v dubnovém čísle Elektro pravidelně již po mnoho let, viz např. i loňský článek o pohlcovačích tmy. Avšak ani ten, ale ani „Návrat ČÚBP„ zřejmě nepřekonají dnes již letitý úspěch „balkonových reproskříní z cihel„, o jejichž návod na stavbu, včetně správného poměru materiálu při míchání „rezonanční“ malty, si čtenáři tehdy houfně psali.

A tak raději preventivně i pro příště upozorňuji – v dubnovém čísle Elektro se vždy bude skrývat malý a zakukleně škodolibý apríl.

jiri.kohutka@fccgroup.cz