časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Slovo šéfredaktora

|

Patří k podstatě práce sdělovacích médií mimo jiné i hledat rozpory a poukazovat na nesrovnalosti ve vyjádřeních významných lidí (institucí, státních představitelů...), jejichž postavení je předurčuje k ovlivňování věcí veřejných.
 
V případě zrušení příloh A a D k ČSN 33 1600 (kontroly ručního nářadí) a ČSN 33 1610 (kontroly spotřebičů) jsme však rozpor nijak zvlášť hledat nemuseli – nabídl se nám, a nutno říci, že celé elektrotechnické veřejnosti, zcela sám: na jedné straně rozporu stojí názor a stanovisko ESČ (spolu s ITI a ČNI), viz články v Elektro č. 7 a 10. Na druhé, a skutečně zásadně
protilehlé, stanovisko a názor SÚIP a OIP, viz následující text (zásadní část dopisu redakci Elektro od Mgr. Ing. Rudolfa Hahna, generálního inspektora SÚIP):
 
Redakce Elektro samozřejmě a s profesionálním potěšením poskytne prostor (již v příštím čísle) pro širší vyjádření SÚIP k tomuto rozporu. Jako patří k podstatě naší práce na rozpory poukazovat, stejně tak k ní patří svým renomé a možnostmi se na jejich řešení podílet.