časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Slovo šéfredaktora

|

Diskusní fórum na veletrhu Amper 2008 je akcí zorganizovanou redakcí Elektra výsostně pro povznesení veletržního ducha. Když už totiž nemůžeme ze vstupního prostoru před výstavními halami odstranit stánky s karcinogeny prošpikovanými klobásami a langoši, ideou Diskusního fóra alespoň takto stylově přispějeme k úrovni veletrhu.
 
Diskusní fórum je druhým ročníkem svého druhu. Je stejně jako loni ojedinělou nabídkou otevřeného diskusního prostoru a příležitostí sdělit ostatním svůj názor. Máte-li ovšem nějaký, že! Je mezi námi totiž stále dost a dost těch, kteří tiše schováni v davu kopírují pouze hlas okolí. Nic ve zlém, také jsem se jednou takhle svezl. To když jsem na vojně pouhým trojím, nehlasným poklepnutím čelisti imitoval bojový pokřik „tak přísáháme!“ socialistické vlasti. To však bylo v roce 1977 v západočeském Stříbře a ta doba ani to prostředí nějakému vlastnímu názoru právě nepřály. To se však rokem 89 změnilo. Dnes je začasto vlastní názor to jediné, na co se můžete opravdu spolehnout. Neubylo sice problémů, to snad právě naopak, ale přibyly možnosti. Třeba právě Diskusní fórum na veletrhu Amper 2008.
 
Určitě mi odpustíte, že i když prapůvodní záměr byl uspořádat něco jako Hyde Park, nepočítal jsem s tím, že by se do Diskusního fóra zcela dobrovolně hrnuly davy horlivých diskutérů. Tak úplně jsem nespoléhal na nebojácné dobrovolníky z davu, a s kolegy z vydavatelství jsme program Diskusního fóra tak trochu zrežírovali.
 
Ovšem kromě toho, že jsme do programu pozvali osvědčené přednášející (blíže viz str. 6) a že jsme poskytli prostor aktivním kolegům z některých firem, připravil jsem pro elektrikářskou obec skutečný bonbónek na veletržním dortu – po vzájemné dohodě s naší redakcí vystoupí v Diskusním fóru prezident ESČ, pan Jiří Fiala! A to hned třikrát: v úterý 1. 4. od 10:00 s informací o reformě státní správy, což by mělo setsakramentsky zajímat podnikatele(!), a ve středu a ve čtvrtek s informacemi pro revizní techniky elektro(!), což by mělo setsakramentsky zajímat ... všechny elektrotechniky! Neboť je snad mezi elektrotechniky někdo, kdo by neměl na prezidenta ESČ nějaký dotaz? Program diskusí je uveden na našich webových stránkách a bude taktéž k dispozici přímo v prostoru DF a stánku vydavatelství FCC Public (stánek 4, hala 2D).
 
Přijďte diskutovat o elektrotechnice do Diskusního fóra na veletrhu Amper 2008!